Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul ministru Ioan Avram Mureşan, condamnat la 7 ani de închisoare: Decizia nu este definitivă

Fostul ministru Ioan Avram Mureşan, condamnat la 7 ani de închisoare: Decizia nu este definitivă

Un articol de: - 27 Apr 2011, 15:56
Fostul ministru Ioan Avram Mureşan, condamnat la 7 ani de închisoare: Decizia nu este definitivă Foto: emm.ro Eveniment

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, acuzat de deturnare de fonduri, a fost condamnat, miercuri, la şapte ani de închisoare. Potrivit Mediafax, decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Completul de cinci judecători.

Ioan Avram Mureşan a fost deferit justiţiei pe 18 decembrie 2003. Procurorii au obţinut în cazul său avizul legal pentru declanşarea urmăririi penale. Fostul ministru este acuzat că ar fi întocmit, în mai 1999, noiembrie 1999 şi aprilie 2000, mai multe rapoarte pentru scoaterea din rezerva de stat sub formă de împrumut a cantităţii de 5.000 de tone ulei, beneficiar fiind SC Sun Oil SRL Râmnicul de Jos - judeţul Constanţa.

Cât priveşte infracţiunea de fals intelectual de care este acuzat Mureşan, procurorii anticorupţie au susţinut că acesta, în numele reprezentanţilor SC Sun Oil, ar fi semnat un raport prin care solicita prelungirea termenului de restituire a uleiului. În plus, deşi în 13 martie 2000 reprezentanţii unităţilor teritoriale ale Administraţiei Naţionale ale Rezervelor de Stat au constatat inexistenţa gajurilor constituite potrivit contractului pentru împrumutul celor 5.000 de tone de ulei, Mureşan ar fi semnat, în aprilie 2000, un nou raport prin care a solicitat prelungirea, cu încă 180 de zile, a termenului de restituire a uleiului.

În dosar au mai fost trimise în judecată alte trei persoane. Este vorba despre Ioan Truţă Enea (fost secretar general adjunct şi consilier în cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei - MAA) - pentru deturnare de fonduri şi complicitate la luare de mită în formă continuată, Silvia Căpitanu (fost director general al Direcţiei Integrare Europeană şi Cooperare Internaţională din MAA) - pentru deturnare de fonduri, şi Dan Jiga (fost director general al Direcţiei Generale Economice şi Relaţii Bugetare din MAA) - pentru două infracţiuni de luare de mită în formă continuată.


Citeşte mai multe despre:   condamnat,   inchisoare,   fonduri