Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul primar al Sectorului 1, decedat din cauza COVID-19. Vasile Gherasim a fost consilierul Gabrielei Firea

Fostul primar al Sectorului 1, decedat din cauza COVID-19. Vasile Gherasim a fost consilierul Gabrielei Firea

Un articol de: Andrei Ștefan - 07 Noi 2020, 12:29
Fostul primar al Sectorului 1, decedat din cauza COVID-19. Vasile Gherasim a fost consilierul Gabrielei Firea Eveniment

Fostul primar al Sectorului 1 și fost consilier al Gabrielei Firea, Vasile Gherasim, a decedat în urma infectării cu COVID-19. În prezent, acesta era consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României.

 

Vasile Gherasim, fost primar al Sectorului 1, decedat din cauza COVID-19

 

Fost deputat, primar și consilier, Vasile Gherasim a încetat din viață la 70 de ani, în urma unor complicații după infecția cu COVID-19.

Acesta a fost primarul Sectorului 1 între 2000 și 2004, iar în prezent era consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României, colegii săi făcând anunțul trist.

Cu profundă tristețe am primit vestea plecării dintre noi a colegului nostru, Vasile Gherasim, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României. Vasile Gherasim s-a născut în 27 ianuarie 1950, în localitatea Moinești, județul Bacău. Licențiat în drept și sociologie, doctor în sociologie urbană, Vasile Gherasim a desfășurat pe parcursul carierei sale o intensă activitate în administrația publică centrală și locală a statului român.

În anul 2000 a fost ales Primar al Sectorului 1 al Capitalei, iar la finalul mandatului, în anul 2004, a fost numit secretar de stat în Ministerul de Interne și Administrației Publice, funcție pe care a exercitat-o până în anul următor. În anul 2005 a primit din partea Președintelui României Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”. În următorii trei ani a condus o firmă în mediul privat pentru ca, începând cu anul 2008, să revină în sfera administrației publice, în poziția de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București. La sfârșitul aceluiași an este ales deputat, iar pe parcursul legislaturii 2008-2012 își desfășoară activitatea în Parlamentul României. După încheierea mandatului rămâne în forul Legislativ în calitate de consilier parlamentar, iar între anii 2015-2017 ocupă poziția de consilier al Primarului General al Capitalei.

În același an, în data de 7 noiembrie, prin Hotărârea Parlamentului nr. 94/2017, Vasile Gherasim este numit în funcția de consilier de conturi. Desemnat de Plenul Curții de Conturi a României la conducerea Departamentul VII, Vasile Gherasim a coordonat, cu echilibru și tact, o gamă complexă de activități cu specific juridic care presupun asistență și consultanță acordată structurilor de specialitate, precum și reprezentarea instituției în instanțele judecătorești. Dumnezeu să-l odihnească!”, a anunțat Curtea de Conturi pe internet.

Citeşte mai multe despre:   Vasile Gherasim,   coronavirus decese,   primar sector 1,   Gabriela Firea