Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, plasat sub control judiciar

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, plasat sub control judiciar

Un articol de: Laura Vasile - 16 Iul 2020, 21:47
Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, plasat sub control judiciar Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei Eveniment

Fostul procuror de la DNA Prahova, Mircea Negulescu, zis și „Portocală” a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea Secţiei speciale de arestare preventivă. Aceeași decizie s-a luat și în cazul polițistul judiciar Mihai Iordache.

Cei doi au fost reținuți miercuri seara, fiind acuzați în privința instrumentării dosarului în care fostul premierul Victor Ponta era acuzat că l-ar fi plătit pe Tony Blair pentru a veni în România să-i facă imagine în campania electorală.

Fostul procuror are interdicţia să plece din ţară și trebuie să se prezinte periodic la Poliţia Ploieşti şi nu are voie să comunice sau să ia legătura, direct sau indirect, cu persoanele vătămate Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Chirilă Sorin Adrian şi Iordăchescu Ionuţ Alexandru şi nici cu martorii Stroe Cecilia Cristina, Bănică Monica Gabriela, Vlad Cosma, Păvăleanu Marcel Cristian şi Bizniche Gheorghe.

Acuzat de cercetare abuzivă

Potrivit procurorilor, fostul procuror Mircea Negulescu este acuzat că, în calitate de procuror de caz într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ar fi „ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obţinerea unui denunţ de la o persoană deja cercetată în acelaşi dosar şi consemnarea de declaraţii nereale sub pseudonim de la mai multe persoane”.

Procurorii consideră că Negulescu se face vinovat de „cercetare abuzivă prev. de art. 280 alin. 1 și 2 Cod penal (6 infracțiuni), represiune nedreaptă prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal (4 infracțiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participației improprii prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 283 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal, influențarea declarațiilor prev. de art. 272 alin. 1 Cod penal în cond. art. 35 alin. 1 Cod penal, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 1 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, fals intelectual prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal (12 infracțiuni) în cond. art. 38 alin. 1 Cod penal, abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal (4 infracțiuni) și constituirea unui grup infracțional organizat prev. de art. 367 alin. 1 și 3 Cod penal”, după cum se arată în comunicatul procurorilor.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Negulescu,   sub control judiciar,   Portocală