Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul șef al CFR SA, audiat la DNA: ”Domnul ministru mi-a zis să semnăm contractul de urgență ca să nu-și sume celălalt guvern rezultatele muncii noastre” (VIDEO)

Fostul șef al CFR SA, audiat la DNA: ”Domnul ministru mi-a zis să semnăm contractul de urgență ca să nu-și sume celălalt guvern rezultatele muncii noastre” (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Oct 2019, 10:35
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Eveniment

UPDATE: La ieșirea de la sediul DNA, Constantin Axinia a declarat că a refuzat să semneze contractul cerut de minsitrul Transporturilor pentru că documentul nu îndeplinea condițiile legale. 

”Discuția s-a purtat la dumnealui în birou. Domnul ministru mi-a zis să semnăm contractul și am spus că nu sunt îndeplinite condițiile de semnare a contractului. A spus că, fiind după moțiunea de cenzură, și venind celălalt guvern să nu-și sume celălalt guvern rezultatele muncii noastre și trebuie semnat contractul de urgență. 

Am fost chemat aici ca să se lămurească rapiditatea cu care am fost schimbat din funcție, în condițiile în care trebuia să fiu schimbat altfel. 

Domnul ministru a făcut o declarație duminică, a spus că e nemulțumit că nu am făcut restructurarea la calea ferată. Eu nu am primit niciodată acest mandat de restructurare la calea ferată, mai ales că actuala organizare este pe timpul dumnealui și nu poți să distrugi ceva care funcționează bine. Mai mult decât atât, am făcut angajări, nu am dat afară oameni. Niciun moment nu am primit acea dispoziție. Am rămas și eu surprins de lucrul ăsta, pentru că trebuie să ieși pe ușa din față, nu pe ușa din dos. Adevărul trebuie să iasă la suprafață. Nu mi-am făcut decât datoria”, a declarat fostul director al CFR SA.

Întrebat cum explică interesul ministrului Răzvan Cuc pentru a face curățenie la nivel de management, Axinia a răspuns: ”Și eu sunt uimit”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Fostul șef al CFR SA este audiat, marți dimineață, la DNA, după ce a fost demis de ministrul Răzvan Cuc. Constantin Axinia a fost schimbat săptămâna trecută de Consiliul de Administrație controlat de ministrul Transporturilor. El a declarat că este audiat de procurori în condițiile în care a fost schimbat pentru că ar fi refuzat să semneze contractul de modernizare a tronsonului de cale ferată Braşov-Sighişoara deoarece acesta este contestat în instanță, informează B1 TV.

„Am primit un telefon de la DNA săptămâna trecută, în care am fost chemat în calitate de martor în dosar”, a spus Axinia, la sosirea la DNA

Întrebat de ce nu a semnat acel contract, fostul șef al CFR SA a răspuns: ”Era riscant şi pentru mine, şi pentru companie. Există un precedent în care s-a semnat după prima instanţă şi după care, la recurs, s-a schimbat soluţia şi atunci compania a fost nevoită acum să rezilieze contractul și să fie acordat părții celeilalte. În cazul ăsta, pe motivarea pe care a dat-o instanța este că nu s-a aşteptat sentinţa definitivă a Curții de Apel şi pentru care acum am fost obligați la plata a patru milioane şi ceva de lei, adică un milion de euro pe care trebuie să o recuperăm”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   CFR SA,   DNA,   Constantin Axinia
 
Loading...