Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul șef al ISC, Constantin Grăjdan, urmărit penal de procurorii DNA

Fostul șef al ISC, Constantin Grăjdan, urmărit penal de procurorii DNA

Un articol de: B1 TV - 25 Mai 2012, 08:29
Fostul șef al ISC, Constantin Grăjdan, urmărit penal de procurorii DNA Eveniment

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele fostului şef al Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, Constantin Grăjdan, acuzat de favorizarea infractorului. Acesta a fost audiat aproape 12 ore în legătură cu modul în care a decis trimiterea la instanţa supremă a cererii de retragere a instituţiei din procesul "Trofeul calităţii".

Grăjdan a declarat că nu a avut timp să-l informeze pe Victor Ponta despre decizia de a renunţa la calitatea de parte civilă in acest proces pentru că activitatea în cadrul instituţiei a fost una foarte intensă în ultimele zile.

 „Domnul Balaban a explicat că avea o datorie de conștiință să nu lase lucrurile necunoscute de către instanță, instanța fiind cea care decide dacă există sau nu există. A și prezentat înscrisuri și a și relatat că această constituire s-a făcut absolut prin abuz”, a explicat avocatul fostului șef al ISC, Nineta Anghelina.

Constantin Grăjdan este anchetat de procurori după ce a luat decizia de a retrage inspectoratul de stat în Construcţii ca parte civilă din dosarul Trofeul Calităţii, fără a-şi informa şeful, pe primul ministru Victor Ponta.

 „Din discutiile purtate, ne-am adus aminte și de această problemă, că a doua zi este posibil ca cineva să fie condamnat, după părerea mea, având acces la niste informații pe care eram obligat să le anunț instanței”, a spus Grăjdan.

Cât despre demitere, fostul şef al Inspectoratului de Stat pentru Construcţii a declarat că se aştepta la ea:

 „Era normală. Mi-am asumat acest risc. Nu am avut timpul fizic să îl anunt prim minstru sau secretariatul general, pentru că activitățile au fost intense. Au fost multe probleme ce trebuiau rezolvate în scurt timp”, a mai spus Grăjdan.

În dosarul Trofeul Calităţii, inspectoratul era parte civilă pentru recuperarea unor pagube estimate la peste un milion de euro.

Constantin Grăjdan, urmărit penal
Embed:Citeşte mai multe despre:   urmarit penal,   Trofeul calitatii,   Adrian Nastase,   audiente,   DNA