Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul şef al SIPI Constanţa și alte 7 persoane au fost arestate preventiv în dosarul de evaziune cu produse petroliere

Fostul şef al SIPI Constanţa și alte 7 persoane au fost arestate preventiv în dosarul de evaziune cu produse petroliere

Un articol de: - 10 Iul 2012, 23:42
Fostul şef al SIPI Constanţa și alte 7 persoane au fost arestate preventiv în dosarul de evaziune cu produse petroliere Foto: badeadan.blogspot.com Eveniment

Fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Secăreanu, şi alte şapte persoane din dosarul evaziunii fiscale cu produse petroliere de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, informează Mediafax.

Fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă, reținut inițial, a primit interdicţie de a părăsi ţara.

Marți au fost audiate 11 persoane acuzate de fapte grave de prejudiciu pentru patrimoniul bugetului general consolidat al statului şi de generare a unui sentiment de vătămare a climatului social.

Anchetatorii cer arestarea preventivă în lipsă a altor şase persoane urmărite penal în acest caz, printre care omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia, dar și Codruţ Marta, şef de cabinet al fostului preşedinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Avocații celor 11 au cerut cercetarea în libertate a clienţilor lor sau stabilirea unei interdicţii, precum cea de a nu părăsi localitatea sau ţara.

Potrivit procurorilor, inculpații au produs un prejudiciu la bugestul de stat de peste 15 miloane de euro eprezentând accize şi TVA neachitate.

Concret, ei achiziționau motorină în regim suspensiv de la plata accizelor (deci fără a se achita aceste taxe) în scopul declarativ de a fi transformată în păcură. În realitate, motorina era de fapt revândută ca atare prin staţiile de distribuţie de carburanţi.

Citeşte mai multe despre:   ANAF,   motorină,   evaziune fiscală