Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul vicepreşedinte ASF Daniel Tudor şi fosta sa soţie, achitaţi definitiv în dosarul ”Carpatica”

Fostul vicepreşedinte ASF Daniel Tudor şi fosta sa soţie, achitaţi definitiv în dosarul ”Carpatica”

Un articol de: Traian Avarvarei - 01 Oct 2020, 18:18
Fostul vicepreşedinte ASF Daniel Tudor şi fosta sa soţie, achitaţi definitiv în dosarul ”Carpatica” Foto: enational.ro Eveniment

Daniel George Tudor, fost vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, şi Doina Tudor, fost senator PNL, au fost achitaţi definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) în dosarul ”Carpatica”.


 

Fostul vicepreşedinte ASF Daniel Tudor şi fosta sa soţie, achitaţi definitiv


 

 

Daniel și Doina Tudor fuseseră acuzați de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, relatează Agerpres.

Curtea de Apel București a menținut astfel decizia de achitare pronunțată de Tribunalul București în iunie 2018. Tot atunci, Tribunalul a ridicat şi sechestrul asupra sumelor de bani în lei şi valută, până la concurenţa sumei de 300.000 euro, din conturile lui Daniel George Tudor.

"(...) Respinge apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 1237/8.06.2018 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, ca nefondat", este decizia pronunțată joi de Curtea de Apel.

Hotărârea este definitivă.


 BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...


 

În 2016, Daniel Tudor a fost reținut în dosarul ‘Carpatica’


 


 

Tudor George Daniel a fost reținut de procurori în data de 18 februarie 2016 pentru că ar fi primit mită 300 de mii de euro pentru ca rezultatul unui control la firma de asigurări Carpatica să fie masluit.
 

Potrivit unui comunicat DNA, în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunțător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.

Suma de bani amintită mai sus a fost remisă inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

De precizat este faptul că inițial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro.

În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.
 

Citeşte mai multe despre:   Daniel Tudor,   Doina Tudor,   ASF,   achitat