Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fragmentul de rachetă chinească, scăpat de sub control, se apropie cu repeziciune de Pământ. Capitala europeană care ar putea fi lovită

Fragmentul de rachetă chinească, scăpat de sub control, se apropie cu repeziciune de Pământ. Capitala europeană care ar putea fi lovită

Un articol de: Beatris Ionita - 08 Mai 2021, 10:10
Fragmentul de rachetă chinească, scăpat de sub control, se apropie cu repeziciune de Pământ. Capitala europeană care ar putea fi lovită Sursa Foto: Hepta Eveniment

Fragmentul din racheta chinezească scăpată de sub control, va intra în atmofesră peste câteva ore, urmând să se dezintegreze, anunță specialiștii care l-au monitorizat atent în ultimele zile.

Restul care cântărește în jur de 21 de tone s-ar putea prăbuși în Spania, în acest weekend. Se preconizează că ar putea lovi chiar în zone populate, cum ar fi Madrid, chiar dacă, locația exactă în nu va putea fi stabilită, în baza calculelor, decât cu câteva ore înainte de impact. Posibile locații de prăbușire sunt și New York, Los Angeles, Madrid, Rio de Janeiro, capitala Nigeriei,Abuja, sau Beijing, potrivit nbcnews.com.

Nu cred că oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție. Riscul ca să apară unele daune sau să lovească pe cineva este destul de mic, nu este neglijabil, s-ar putea întâmpla, dar riscul ca acesta să ne lovească este incredibil de mic. Ne aşteptăm să reintre în atmosferă întrre 8 şi 10 mai. Iar în această perioadă de 2 zile, ea va ocoli Pământul de 30 de ori”, a declarat Jonathan McDowell, astrofizician la Centrul de Astrofizică al Universităţii Harvard.

Specialiștii estimează că va reintra în atmosfera terestră duminică, 9 mai, la primele ore ale dimineții. 

Nava Long March 5B, a fost lansată în spațiu în data de 29 aprilie, fără pilot, pe orbita joasă a Pământului, din Wenchang, provincia chineză Hainan.

Din cauza unor defecțiuni, uriașa rachetă Long March 5B a scăpat de sub control și se deplasează cu o viteză de 27.600 km/h pe o orbită defectuoasă. Racheta este unul dintre cele mai mari obiecte care au ajuns în spațiu, în ultimele decenii și care reintră necontrolat în atmosferă.

Citeşte mai multe despre:   China,   fragment de racheta,   prabusire ,   spania