Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Frica de radiaţii: Iodura de potasiu, cel mai căutat medicament din România

Frica de radiaţii: Iodura de potasiu, cel mai căutat medicament din România

Un articol de: - 21 Mar 2011, 18:32
Frica de radiaţii: Iodura de potasiu, cel mai căutat medicament din România Foto: wikidict.de Eveniment

Famaciile din România au raportat o cerere tot mai ridicată pentru iodura de potasiu în urma potențialului dezastru nuclear din Japonia. Speriați de această posibilitate, tot mai multe persoane au încercat să cumpere iodură de potasiu, sperând că acest medicament le va asigura o protecție împotriva radiațiilor.

Farmaciștii spun că nu pot satisface cererea fiindcă iodura de potasiu se găsește doar în zona centralei nucleare de la Cernavodă.

"Avem cereri, dar degeaba. Pentru noi ar fi fost bine să putem lua aceste pastile, pentru că ne-ar creşte vânzările, dar depozitele sunt goale. Nu ne-au trimis nimic. Există iodură de potasiu numai la Cernavodă", a declarat un farmacist pentru Mediafax.

În tot acest timp, autoritățile fac apel la calm spunând că  nu există pericolul de radiații în România. Ministerul Sănătății analizează posibilitatea unui import de iodură de sodiu anunțând totodată că în cazul în care va fi necesar, administrarea preventivă a iodului va fi făcută “în mod organizat, în funcţie de recomandarea personalului medical”.

Citeşte mai multe despre:   sanatate,   radiatii,   Japonia