Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Funcționarea aparatelor de joacă din "Orăşelul Copiilor" din sectorul 4, oprită temporar. Viața copiilor, pusă în pericol

Funcționarea aparatelor de joacă din "Orăşelul Copiilor" din sectorul 4, oprită temporar. Viața copiilor, pusă în pericol

Un articol de: - 13 Iul 2016, 16:28
Funcționarea aparatelor de joacă din "Orăşelul Copiilor" din sectorul 4, oprită temporar. Viața copiilor, pusă în pericol foto: kidsnews.ro Eveniment

Primăria Sectorului 4 a decis să oprească temporar funcționarea aparatelor de joacă din Parcul Orăşelul Copiilor după ce Corpul de Control al primarului Sectorului 4 şi Poliţia Locală au fost constatat deficiențe care puneau în pericol viața copiilor care se jucau în acel parc.

Angajaţii Primăriei Sectorului 4 care trebuiau să verifice funcţionarea acestor aparate de joacă pentru copii vor fi verificaţi de Comisia de disiplină, care va stabili dacă vor fi sancţionaţi, informează News.ro.

Controalele la agenţii economici care deţin aparate de joacă amplasate în zona de agrement a Parcului Orăşelul Copiilor au fost făcute în urma unei dispoziţii a primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă.

"Verificările au relevat o serie de deficienţe incompatibile cu funcţionarea în condiţii de securitate şi siguranţă a respectivelor instalaţii de agrement, în măsura în care nu erau respectate cerinţe esenţiale impuse prin omologarea ISCIR, precum analiza de risc pentru exploatare şi existenţa unui document care să permită amplasarea în legalitate a acestora pe domeniul public”, arată Primăria Sectorului 4.

Echipele de control au constatat că, în unele cazuri, era impetuos necesară eliberarea unui certificat de urbanism, iar în alte cazuri lipsea chiar autorizaţia de construire.

"Mai mult decât atât, în cazul unora dintre respectivele societăţi comerciale s-a constatat branşarea neautorizată şi, implicit, necontorizată, la instalaţiile de apă, canal şi energie electrică, instalaţiile improvizate punând grav în pericol siguranţa micuţilor care se joacă zilnic în acest parc”, precizează Primăria Sectorului 4.

Edilul de sector a făcut un apel la agenţii economici să intre în legalitate, transmiţându-le că în caz contrar va dispune oprirea permanentă a activităţii.
 

Citeşte mai multe despre:   parc,   primar,   decizie