?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Funcționarii publici anunță că dau în judecată Guvernul: Nemulțumirile sunt foarte mari 

Funcționarii publici anunță că dau în judecată Guvernul: Nemulțumirile sunt foarte mari 

Un articol de: - 13 Feb 2018, 12:24
Foto: gov.ro Eveniment

Sindicatele anunță că vor da în judecată Guvernul României dacă nu se va rezolva situația a 30.000 de funcționari publici în cazul cărora salariile brute nu ar fi fost majorate astfel încât transferul contribuțiilor să nu ducă la o diminuare a netului, informează Știripesurse.ro

Sindicaliștii susțin că cei mai afectați sunt angajații de la Ministerul de Externe, Ministerul de Interne și Ministerul Transporturilor.

"30 de mii de funcționari din Administrația publică centrală nu au beneficiat de intervenția statului ca să nu fie afectate salariile nete. Statul este obligat de Ordonanța 90/2017 să ajusteze brutul. La unii au dat banii, la alții au dat doar parțial sau nu au dat deloc. (...) În funcție de procentele pe care le vor pierde, aș putea să identific Ministerul de Externe ca și cap de listă, în sensul că aceștia pierd foarte mult la salariu prin aplicarea legii salarizării și prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Funcționarii publici din conducere, cu toate că se referă și la șeful de birou, șef serviciu, director, director general și așa mai departe, aceștia pierd undeva la 37-38% la sută", a declarat Sebastian Oprescu, liderul sindicatelor din administrația publică.

„În momentul în care noi nu creștem cu 25% salariile din cauza faptului că această grilă pune un prag superior, automat acei 22,5% ce reprezintă contribuții se iau din netul de astăzi, luându-se din netul de astăzi, acești colegi pierd la salariu. Nici pe departe o creștere salarială. Sau nici măcar o creștere substanțială, așa cum au anunțat în decursul timpului partidele de la guvernare", a mai spus Oprescu.

 
 
 
Loading...