Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Funeralii impresionante pentru Regina Ana a României! Care este programul pe zile și pe ore al înmormântării (VIDEO)

Funeralii impresionante pentru Regina Ana a României! Care este programul pe zile și pe ore al înmormântării (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 06 Aug 2016, 18:21
Funeralii impresionante pentru Regina Ana a României! Care este programul pe zile și pe ore al înmormântării (VIDEO) Eveniment

Funeralii impresionante pentru Regina Ana a României! De marţi, când va ajunge în ţară, şi până sâmbătă, când va avea loc înmormântarea, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi depus în trei locuri: Castelul Peleş, Sala Tronului de la Palatul Regal şi Curtea de Argeş. Mii de oameni sunt aşteptaţi să-şi ia rămas bun de la Ana, regina care nu şi-a putut vedea ţara decât după 42 de ani de exil, arată B1 TV.

Trupul neînsuflețit al Reginei Ana va ajunge în România pe 9 august, la Aeroportul Otopeni, unde va avea loc o scurtă slujbă, la care vor participa Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, membrii Casei Regale şi o parte din reprezentanții instituțiilor statului. Publicul nu va avea însă acces la eveniment.

Funeralii impresionante pentru Regina Ana a României! Care este programul pe zile și pe ore al înmormântării

PROGRAM FUNERALII REGINA ANA

Marți, 9 august

Ora 15.15, Sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni

Ora 17.30 Corpul neînsuflețit al Reginei va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș

De la aeroport, trupul neînsufleţit al Reginei va fi transportat la castelul Peleş, unde va sta până miercuri seara.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Miercuri, 10 august

Vizite oficialităţi

- Ora 10-12: Reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale.

- Ora 12-14: Reprezentanții Instituțiilor Statului.

- Ora 14-16: Instituția Prezidențială, Preşedinţia Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova.

- Ora 16-18: Reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței

În acest răstimp, reprezentanţii unor instituţii importante din ţară şi din străinătate vor putea transmite condoleanţe. Printre cei care îi vor aduce un ultim omagiu Reginei se numără preşedintele, membrii Guvernului şi ai parlamentului din România şi Republica Moldova, dar şi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, Uniunii Europene sau ai NATO.

Publicul nu va avea acces pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal din Sinaia.

Miercuri, 10 august, seara

Siciriul ajunge la Sala Tronului din Palatul Regal, Bucureşti

Joi, 11 august

Acces permis publicului larg între orele 8.00 - 22.00

Vineri, 12 august

Acces permis publicului larg între orele 8.00 - 22.00

În cursul serii de miercuri, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei va ajunge la Sala Tronului din Palatul Regal, de pe Calea Victoriei. Cei care doresc să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana a României o vor putea face joi şi vineri.

Sâmbătă, sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestăţii Sale va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal, chiar în fața palatului. Acolo va avea loc o ceremonie religioasă. Accesul publicului în Piața Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanți.

Sâmbătă, 13 august

Ora 11.30 Cortegiul funeral pleacă spre Curtea de Argeş

Ora 15.00 - 15.50 Slujbă de înmormântare în faţa Noii Catedrale de la Curtea de Argeș

Ora 15.50-16.10 Ceremonia religioasă a îngropării, în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș

La ora 11.30, sicriul va fi așezat în mașina mortuară şi va merge, timp de jumătate de oră de la Piața Palatului Regal - Bulevardul Magheru pana la Arcul de Triumf.

De acolo, cortegiul va continua traseul către Curtea de Argeș, unde va ajunge la ora 15, când va avea loc slujba de înmormântare la Noua Catedrală din localitate. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeș.

 

Citeşte mai multe despre:   funeralii,   regina ana,   program