Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Funeralii regale pentru Regina Ana: Cortegiul a ajuns la Curtea de Argeș, fiind întâmpinat de mii de oameni (VIDEO)

Funeralii regale pentru Regina Ana: Cortegiul a ajuns la Curtea de Argeș, fiind întâmpinat de mii de oameni (VIDEO)

Un articol de: - 13 Aug 2016, 11:13
Funeralii regale pentru Regina Ana: Cortegiul a ajuns la Curtea de Argeș, fiind întâmpinat de mii de oameni (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

UPDATE 16.30 Regina Ana a fost înmormântată la Mănăstirea Curtea de Argeș, alături de foștii monarhi ai României. Ceremonia înmormântării a fost privată, în rit ortodox, și a fost oficiată la Catedrala Arhiepiscopală, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine.

UPDATE 15.50  Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns la Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat cu aplauze de mii de oameni. Înainte de cortegiu, la noua Catedrală din Curtea de Argeș au ajuns membrii Familiei Regale.

Sicriul, purtat pe umeri de militari din regimantul 30 gardă Mihai Viteazul, a fost așezat pe un catafalc în fața Catedralei.

Slujba de inmormantare va fi una ortodoxă, oficiată de înalți prelați.

O primă parte a slujbei se va ține pe esplanada Catedralei, iar partea a doua a slujbei va fi oficiată în interiorul Catedralei și va fi una privata. La ceremonie vor participa membrii familie regale și reprezentanți ai familiilor regale din Europa.

Cortegiul funerar a ajuns la Curtea de Argeș

UPDATE 12.40 Cortegiul funerar al Reginei Ana a plecat din Capitală spre Curtea de Argeş, unde va avea loc înmormântarea, informează News.ro.

UPDATE 11.35 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost așezat în mașina mortuară. Cortegiul funerar este însoțit de doisprezece jandarmi călare, militari ai Ministerului de Interne.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Cortegiul funerar va merge cu viteză redusă pe traseul Piața Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf.

De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obișnuită, către Curtea de Argeș, unde va avea loc înmormântarea.

Cortegiul funerar pleacă de la Palatul Regal și traversează centrul Capitalei

Sicriul Reginei Ana a fost scos din Palatul Regal și așezat pe un catafalc aflat în fața Palatului, unde are loc o slujbă catolică oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de București, având alături ierarhi și un sobor de preoți catolici. Ceremonia are loc în prezența ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române.

Sicriul a fost purtat de militarii Brigăzii de Gardă 30 Mihai Viteazul.

La ieşire, sicriul Majestăţii Sale a fost  încadrat la cele patru colțuri de patru militari ai Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul" și la dreapta şi la stânga lui, pe mijloc, de doi Cavaleri ai Ordinului de Malta, care au ţinut  două lumânări aprinse.

De asemenea, au fost trase clopotele le bisericile din împrejurimi.

Sicriul Reginei Ana, depus în fața Palatului Regal: Slujbă catolică, oficiată de Monseniorul Ioan Robu

Numeroși oficiali români, precum și reprezentanți ai familiilor regale din Europa au fost prezenți la ceremoniile care au loc la Palatul Regal din Capitală. De asemenea, mii de oameni obișnuiți au venit la căpătâiul Reginei pentru a-i aduce acesteia un ultim omagiu.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   regina ana,   funeralii