Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ultimele amănunte despre înzestrarea Armatei Române. Gabriel Leş: Prima corvetă va intra în înzestrarea noastră doar peste 4 ani de zile (VIDEO)

Ultimele amănunte despre înzestrarea Armatei Române. Gabriel Leş: Prima corvetă va intra în înzestrarea noastră doar peste 4 ani de zile (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 21 Mar 2019, 22:06
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea Eveniment

Ediţia de joi seară a emisiunii "Dosar de Politician" a fost una dedicată înzestrării Armatei Române. Cu această ocazie, ministrul Apărării, Gabriel Leş, a făcut mai mult precizările despre stadiul unora dintre cele mai importante programe de înzestrare, precum achiziţia de corvete sau de transportatoare blindate Piranha.

"Îmi doresc ca toată această tehnică să intre în înzestrarea armatei într-un timp cât mai scurt. În comunicatul MApN nu se vorbeşte despre dosar penal pe corvete ci de o sesizare care s-a făcut. La acest moment, eu nu vorbesc decât despre o sesizare penală făcută de Departamentul pentru Armamente prin secretarul de stat responsabil.

Contractul cu Piranha s-a făcut cu integrare în industria noastră de apărare şi cu unele subasamble care trebuiesc construite aici. În acest moment, nu mai avem capacitate să facem un blindaj. Nu avem fabrică, de exemplu, pentru motoare, cutii de viteze, şasii etc. Prin transfer de tehnologie începem integrarea acestui produs. (...)

Cu corvetele vreau să vă spun că anunţ la momentul în care o să ştiu că din punct de vedere legal documentele sunt aşa cum trebuie. Nu am niciun interes, am spus-o şi anul trecut şi de fiecare dată când am fost invitat. Vom vedea care este cea mai bună soluţie. Prima corvetă, în contractul şi în hotărârea de guvern care a fost dată, va intra în înzestrarea Armatei doar peste 4 ani de zile, următoarele trei până în şapte ani de zile", a afirmat Gabriel Leş.

Ministrul Apărării a susţinut că deblocarea situaţiei privind achiziţia de corvete "este o chestiune de maximum câteva săptămâni".

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Reamintim că, miercuri, Curtea de Apel Constanţa a luat act de decizia Şantierului Naval Constanţa de a renunţat la procesul intentat pentru anularea licitaţiei. Acest litigiu a fost unul din argumentele care a condus la decizia Ministerului Apărării de a suspenda procedura corvetelor multifuncţionale. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Les
 
 
 
Loading...