Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriel Oprea: 11 septembrie 2001 a fost momentul care a arătat că valorile democratice, drepturile, libertăţile şi principiile lumii trebuie apărate cu totul altfel decât au fost apărate până atunci

Gabriel Oprea: 11 septembrie 2001 a fost momentul care a arătat că valorile democratice, drepturile, libertăţile şi principiile lumii trebuie apărate cu totul altfel decât au fost apărate până atunci

Un articol de: Ramona Zaharia - 11 Sep 2020, 21:25
Gabriel Oprea: 11 septembrie 2001 a fost momentul care a arătat că valorile democratice, drepturile, libertăţile şi principiile lumii trebuie apărate cu totul altfel decât au fost apărate până atunci Foto: facebook.com/pg/gabrielopreaoficial Eveniment

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia împlinirii a 19 ani de la atacurile teroriste din Statele Unite ale Americii. ”Este o zi tristă pentru întreaga lume, (...)11 septembrie 2001 a fost momentul care a arătat că valorile democratice, drepturile, libertăţile şi principiile lumii trebuie apărate cu totul altfel decât au fost apărate până atunci”, a precizat Oprea, într-o postare pe Facebook.

Totodată, fostul vicepremier a subliniat că atacurile din SUA, precum și cele care au avut loc pe teritoriul european în ultimii ani arată că ”terorismul poate lovi oriunde”.

”Ziua de 11 septembrie este o zi tristă pentru întreaga lume și un reper major în istoria recentă.
Indiferent de națiunea din care provenim sau de locul în care se află țara noastră pe harta lumii, cu toții trebuie să fim solidari cu poporul american, cu familiile victimelor şi cu toţi cei care au de suferit, sub o formă sau alta, de pe urma atacurilor teroriste.

11 septembrie 2001 a fost momentul care a arătat că valorile democratice, drepturile, libertăţile şi principiile lumii trebuie apărate cu totul altfel decât au fost apărate până atunci. A fost momentul care a demonstrat că, dincolo de ceea ce se întâmplă în interiorul graniţelor, siguranţa şi securitatea cetăţenilor depind şi de evoluţiile din cele mai îndepărtate regiuni ale globului. Mai ales în contextul actual, când instabilitatea se manifestă cu efecte dramatice în tot mai multe zone ale globului, este extrem de important să înţelegem tot mai bine semnificaţiile acelei zile.

Atacurile din SUA, dar și cele din statele europene au arătat că terorismul poate lovi oriunde şi oricând şi că nicio ţară nu este pe deplin apărată împotriva acestui flagel.

După 11 septembrie 2001, România a suferit alături de întreaga lume, dar a şi învăţat o lecţie foarte importantă: stabilitatea şi securitatea se câştigă greu, dar se menţin şi mai greu.
De aceea, intensificarea cooperării cu partenerii strategici şi întărirea propriilor capacităţi de intervenţie sunt esenţiale pentru prevenirea sau contracararea altor amenințări.

Pacea, libertatea şi securitatea nu sunt ireversibile, iar lupta pentru apărarea acestor valori nu trebuie să fie trecută niciodată în plan secundar”, a transmis Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea: 11 septembrie 2001 a fost momentul care a arătat că valorile democratice, drepturile, libertăţile şi principiile lumii trebuie apărate cu totul altfel decât au fost apărate până atunci

O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

 

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   11 septembrie