Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriel Oprea: Cauza care se judecă acum e legată de accidentul în care a murit Bogdan Gigină. Nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de vicepremier și accidentul rutier

Gabriel Oprea: Cauza care se judecă acum e legată de accidentul în care a murit Bogdan Gigină. Nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de vicepremier și accidentul rutier

Un articol de: Traian Avarvarei - 11 Iul 2020, 18:18
Gabriel Oprea: Cauza care se judecă acum e legată de accidentul în care a murit Bogdan Gigină. Nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de vicepremier și accidentul rutier Foto: facebook.com/pg/gabrielopreaoficial Eveniment

Fostul vicepremier și ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, transmite, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă, că ceea ce se judecă în instanță în legătuă cu accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigină este cauza accidentului rutier propriu-zis și nu legătura dintre atribuțiile sale de serviciu și accidental rutier.

”Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit prin hotărâre definitivă (Incheierea nr. 348 din 8 iunie 2018), cu autoritate de lucru judecat, că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu de către domnul Gabriel Oprea, în funcția de vicepremier pentru securitate națională și în cea de ministru al afacerilor interne și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist.

Potrivit rechizitoriului DNA, vicepremierul pentru securitate națională și ministrul de interne la acel moment, se întorcea, în seara zilei de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.30, de la o activitate pe linia securității naționale, care avusese loc la o unitate militară din Băneasa.
 

Tot în rechizitoriu, care este public, se arată foarte clar că viteza de deplasare a automobilului în care se afla ministrul de interne, era sub 60 km/h, deci mai mică decât viteza maximă admisă legal. Din rechizitoriu reiese, de asemenea, că polițistul a fost atenționat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existența gropii în carosabil, așa cum reiese și faptul că groapa respectivă nu era semnalizată potrivit prevederilor legale.

În urma tragicului accident, politistul motociclist a fost avansat post-mortem de catre ministrul de interne, care a dispus ca sotia politistului sa fie angajata in Ministerul Afacerilor Interne si toate drepturile sa fie acordate familiei.
Orice alte informații pot fi solicitate poliției rutiere, care a organizat deplasarea respectivă printr-un plan de măsuri.
După deschiderea dosarului accidentului de către DNA, domnul Gabriel Oprea a demisionat din functia de senator, desi Senatul votase împotriva inceperii urmaririi penale in cazul sau si s-a pus la dispozitia justitiei”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, Gabriel Oprea precizează că instanșa va judeca pe fond cauza privind accidentul rutier.

”Cauza care se va judeca la tribunal pe fond este accidentul rutier. Decizia ICCJ din anul 2018 - cu autoritate de lucru judecat - este, desigur, în continuare valabilă: nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu de către domnul Gabriel Oprea, în funcția de vicepremier pentru securitate națională și în cea de ministru al afacerilor interne și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul. Toate informatiile din acest comunicat de presă se regăsesc în dosarul cauzei și considerăm că este corect ca cititorii să cunoască realitatea”, se mai arată în comunicat.

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea