Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriel Oprea, de Ziua Pompierilor: Pentru români, 13 septembrie este o sărbătoare a recunoștinței pe care o purtăm acestor eroi ai zilelor noastre (VIDEO)

Gabriel Oprea, de Ziua Pompierilor: Pentru români, 13 septembrie este o sărbătoare a recunoștinței pe care o purtăm acestor eroi ai zilelor noastre (VIDEO)

Un articol de: - 13 Sep 2015, 10:25
Gabriel Oprea, de Ziua Pompierilor: Pentru români, 13 septembrie este o sărbătoare a recunoștinței pe care o purtăm acestor eroi ai zilelor noastre (VIDEO) Eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a participat duminică la ceremonia organizată în fața „Monumentului Eroilor Pompieri” din București, cu prilejul Zilei Pompierilor din România.

"Pentru pompierii militari, 13 septembrie este o sărbatoare a onoarei, a mandriei și a tradiției institutionale Pentru români, 13 septembrie este o sărbătoare a triumfului vieții, a recunoștinței pe care o purtăm acestor eroi ai zilelor noastre. Prin miisunile complexe pe care le desfășurat în sprijinul comunităților, reprezentați una dintre structuirle de bază ale situațiilor de Urgență. Respect eforturile pe care le faceți în fiecare zi în lupta pentru salvarea de vieți, tocmai de aceea, noi care conducem domeniul securității, trebuie să ne asigurăm că aceste eftoruri sunt răsplătite pe măsură.

Am susținut și voi susține întodeauna un sistem de salarizare și de pensii decente pentru militari, pompieri, polițiști și ceilalți angajați în Siguranța Națională. În plan logistic, au fost alocate sume importante pentru dotarea cu autospeciale pentru situații de urgență și alte mijloace tehnice de intervenție achiziționate prin programe europene. Anul acesta, 156 de autospeciale au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la care se adaugă și alte 25 de utiliaje de mare capacitate", a declarat Oprea.

În cadrul festivităţii va fi acordată distincţia „Pompierul anului” şi „Salvatorul anului” pentru un subofiţer pompier şi un paramedic SMURD.

“Îi felicit pe cei doi colegi care s-au remarcat prin curaj și spirit și sacrificiu și sunt convins că asemenea lor sunt mulți alții. Pentru această atitudine aveți toată recunoștința mea și a ministerului Afacerilor Interne”, a precizat Oprea.

Ceremonia se va încheia cu o defilare a structurilor pentru situaţii de urgenţă.

Gabriel Oprea, de Ziua Pompierilor: E o sărbătoare a recunoștinței

 

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   vicepremier