Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Gabriel Oprea, despre situația actuală din România: ”Autoritățile nu au voie să spună niciodată nu mai pot”

CORONAVIRUS | Gabriel Oprea, despre situația actuală din România: ”Autoritățile nu au voie să spună niciodată nu mai pot”

Un articol de: Andrei Ștefan - 31 Mar 2020, 20:56
CORONAVIRUS | Gabriel Oprea, despre situația actuală din România: ”Autoritățile nu au voie să spună niciodată nu mai pot” Eveniment

Fostul Ministru de Interne și al Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a vorbit despre măsurile impuse de autorități în România, pe fondul epidemiei de coronavirus, dar și despre primul oraș carantinat din țară, Suceava.

„Este o dinamică extraordinară, l-am ascultat mai devreme pe domnul Președinte Iohannis vorbind despre acesta situație complicată, în plină desfășurare. Autoritățile, ma refer aici la nivel de ce C.S.A.T, președinte, comitetul Național pentru situații de urgență condus de domnul Vela, secondat de domnul doctor Arafat, domnul Despescu, aceștia nu au voie să capituleze. Autoritățile nu au voie să spună niciodată nu mai pot.

Este o dinamică, se fac analize și să dau note, dar nu acum,după ce depasim aceasta criza. Acum ne corectăm din mers. Întradevăr la Suceava este o situație foarte complicată dar autoritățile trebuie să susțină populația cu mesaje echilibrate, de încurajare.

Domnul președinte Iohannis a spus că vin materiale pentru protecție, vin cadre medicale, vor apela la toate resursele, la medici militari, la soluții corecte, astfel încât cetățenii să nu se simtă abandonați.Toți profesioniștii, specialiștii, trebuie să pună umărul în lupta cu COVID-19, să putem depăși pe de o parte situația gravă de la Suceava și pe de altă parte, o situație la fel de extraordinară cum este această bătălie total atipică, neprevăzută, la nivel național.

Stiu că mai avem două județe în care nu există coronavirus, Harghita și Sibiu. Cred si dau indicator de speranțe că putem gestiona această situație, să luăm măsuri ca să evităm infestarea acestor două județe. Consider că toate forțele statului, mobilizate acum in plin război, pot gestiona printr-un exercițiul de excepție a tuturor resurselor materiale și umane ale României, vorbim aici de un efort colectiv al tării, Guvern, Administrație Publică și cetățeni responsabili, ca să putem depăși această situație de criză.

Autoritățile trebuie să aibă trei obiective generale de activitate: să limităm pierderile de vieți omenești, este obiectivul numărul unu al autorităților din România, să menținem motoarele economice pornite, și nu în ultimul rând, Statul să asigure un climat de securitate și siguranță pentru cetățeni. De aceea instituțiile de forță, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, sunt desfășurate, să creeze și să păstreze acest climat de securitate, mai ales în zonele izolate. Cetățenii români trebuie să fie responsabili, cu toții avem acasă familii, copii, bătrâni, trebuie să colaborăm cu autoritățile, să respectam cu strictețe legea pentru că numai așa vom putea să ieșim din acest război total asimetric și atipic, cu acest inamic nevazut, COVID-19.” a declarat Gabriel Oprea, într-un interviu acordat pentru Realitatea Plus.

De asemenea, acesta a mai precizat, cu câteva zile în urmă, că în aceste momente este necesară plafonarea prețului la alimentele de bază.

„Trebuie să fim calmi, echilibrați, să nu intrăm în panică, să respectăm strict legea. In momentul de față autoritățile au o misiune foarte importantă, să ia decizii clare, corecte și să dea mesaje care să liniștească populația. În aceste momente trebuie plafonate prețurile la alimentele de bază, pâine, lapte, carne, ouă. Nu uitați că sunt peste 5 milioane de pensionari și peste 800.000 de persoane cu dizabilități în țara noastră”, a declarat fostul Ministru de Interne și al Apărării Naționale.

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   coronavirus