Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriel Oprea susţine că anumite entităţi sunt implicate în scandalul de la Valea Uzului pentru a promova dezbinare şi ură între români şi maghiari

Gabriel Oprea susţine că anumite entităţi sunt implicate în scandalul de la Valea Uzului pentru a promova dezbinare şi ură între români şi maghiari

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Iun 2019, 17:19
Gabriel Oprea susţine că anumite entităţi sunt implicate în scandalul de la Valea Uzului pentru a promova dezbinare şi ură între români şi maghiari Sursă foto: hepta.ro Eveniment

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a lansat un mesaj în care condamnă tensiunile care au dus la conflictul dintre români şi maghiari în jurul Cimitirului Internaţional Valea Uzului. În acest mesaj, fostul ministru al Apărării vorbeşte de entităţi care sunt implicate cu scopul de a promova ură şi dezbinare între cele două comunităţi.

"UNPR condamnă acţiunile coordonate, ale unor persoane şi entităţi, menite să conducă la dezbinare şi ură între români şi maghiari şi a evidenţiat lipsa de implicare a autorităţilor în soluţionarea acestor situaţii, care poate avea urmări grave; el a precizat că statul român, Constituţia României, valorile şi simbolurile naţionale trebuie respectate de către toţi cetăţenii, indiferent de etnie, iar autorităţile trebuie să fie ferme în apărarea acestora", a spus Gabriel Oprea, la o şedinţă lărgită a partidului, conform ştiripesurse.ro.

Scandalul de la Valea Uzului a pornit după ce un grup autointitulat de activişti maghiari au acoperit cu saci negri cele 50 de cruci ai eroilor români şi o solie pe care Primăria Dărmăneşte voia să o inaugureze.

Conflictul româno-maghiar de la Cimitirul Eroilor Valea Uzului a căpătat noi proporţii joi când grupuri de români şi maghiari s-au ciocnit la intrarea în cimitirul din Dărmâneşti, judeţul Bacău. (Detalii AICI)

Jandarmeria Română a anunţat, vineri, deschiderea unui dosar penal pentru  săvârșirii infracțiunii de distrugere, mai exact privind distrugerea porţii de acces în cimitir. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   Valea Uzului