Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriel Oprea, la Miercurea Ciuc, de Ziua Drapelului: Prin cinstirea simbolurilor, menținem vie energia noastră ca neam (VIDEO)

Gabriel Oprea, la Miercurea Ciuc, de Ziua Drapelului: Prin cinstirea simbolurilor, menținem vie energia noastră ca neam (VIDEO)

Un articol de: - 26 Iun 2015, 12:28
Gabriel Oprea, la Miercurea Ciuc, de Ziua Drapelului: Prin cinstirea simbolurilor, menținem vie energia noastră ca neam (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Premierul interimar, Gabriel Oprea, a fost prezent vineri la Miercurea Ciuc, la ceremoniile organizate de  Ziua Drapelului.

Cu această ocazie, Oprea a precizat că, prin cinstirea simbolurilor naționale, este menținută vie energia neamului și că în actualul context geopolitic fiecare român trebuie să dovedească atașament față de valorile naționale.

”Onorăm astăzi drapelul României, simbol al statului român național, unitar, independent suveran și indvizibil. E o onoare pentru mine ca într-o zi de sărbătoare să particip la Miercurea Ciuc la ceremonia prin care așezăm la loc de cinste unul dintre simbolurile naționale. Niciodată nu voi ezita să afirm că interesul național unieste un popor și dă forță unei națiuni”, a declarat premierul interimar.

”Prin cinstirea simbolurilor, menținem vie energia noastră ca neam. Actualul context geopolitic, provocările externe sunt motive pentru ca azi fiecare dintre noi să dovedim atașamentul față de valorile naționale. Vă îndemn să reflectați la simbolistica drapelului național, la ce reprezintă acesta, la sacrificiu și credință, la trecut și viitor. De ficare dintre noi depinde cum construim acest viitor”, a mai spus Gebriel Oprea.

”Am adânc înrădăcinata credința că partiotismul și loialitatea față de valorile naționale nu sunt simple vorbe, ci principii solide de viață. Îi apreciez pe cei care își mențin cuvântul dat, pe carei care apără instituțiile fundamentale ale statului, dincolo de interesul personal, și pe cei care, prin faptele lor, garantează viitorul acestei țări. Împreună, indiferent de etnie, religie, ne putem servi țara. (...)Instituțiile sunt ancorele pe care se sprijină statul democratic și sunt primele chemate să promoveze și să apere simbolurile naționale”, a mai spus Oprea, la Miercurea Ciuc.

Gabriel Oprea, de Ziua Drapelului


Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea