Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriel Oprea: „Ziua Imnului Național este un moment de reamintire a sacrificiului suprem al militarilor români în teatrele de operații sau în misiuni pe teritoriul național”

Gabriel Oprea: „Ziua Imnului Național este un moment de reamintire a sacrificiului suprem al militarilor români în teatrele de operații sau în misiuni pe teritoriul național”

Un articol de: Ramona Zaharia - 29 Iul 2020, 11:36
Gabriel Oprea: „Ziua Imnului Național este un moment de reamintire a sacrificiului suprem al militarilor români în teatrele de operații sau în misiuni pe teritoriul național” foto: Facebook Eveniment

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, a transmis un mesaj, miercuri, cu prilejul Zilei Imnului Național, despre care a afirmat că „este un moment de reamintire a sacrificiului suprem al militarilor români în teatrele de operații sau în misiuni pe teritoriul național”.

„Imnul Național al României este un simbol fundamental al statului. «Deșteaptă-te, române» are încărcătura simbolică a unității și identității istorice și culturale a poporului nostru. Cred că in pieptul fiecarui român inima bate mai tare atunci când drapelul tricolor este ridicat pe catarg, în acordurile Imnului. Ziua Imnului Național este un moment de reamintire a sacrificiului suprem al militarilor români în teatrele de operații sau în misiuni pe teritoriul național”, a afirmat Gabriel Oprea.

El a subliniat că „este important pentru demnitatea poporului român să cinstească și să sărbătorească simbolurile naționale, care dau unitatea neamului. Este important sa prețuim și să apărăm neobosit simbolurile naționale, să ne învățăm copiii să-și omagieze înaintașii, care, prin jertfa lor, ne-au oferit privilegiul libertății, independenței și integrității teritoriale a României de astăzi. In orice vremuri, trebuie să rămânem uniți și puternici în jurul simbolurilor naționale, să ne respectăm părinții si inaintasii, sa ne iubim țara. La multi ani, romani!”

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea