Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriel Resources dezminte informațiile privind despăgubiri de 4 miliarde de dolari, care vor fi cerute statului român în cazul Roșia Montană

Gabriel Resources dezminte informațiile privind despăgubiri de 4 miliarde de dolari, care vor fi cerute statului român în cazul Roșia Montană

Un articol de: - 11 Sep 2013, 16:02
Gabriel Resources dezminte informațiile privind despăgubiri de 4 miliarde de dolari, care vor fi cerute statului român în cazul Roșia Montană Eveniment
UPDATE 20.24: Roșia Montană Gold Corporation a publicat o declarație a lui Jonathan Henry, care dezminte integral textul publicat de cotidianul britanic The Globe and Mail.

„Ca o clarificare a declaratiilor publicate in numele meu in presa internationala, doresc sa subliniez ca nu am declarat niciodata cele citate in forma respectiva si ca declaratiile mele au fost citate gresit. Intre timp, declaratiile au fost corectate de catre publicatia The Globe and Mail. Am cel mai profund respect pentru Romania, pentru cetatenii sai, pentru Guvernul Romaniei si pentru Parlament. Doar romanii si Romania vor decide ce este in interesul tarii. Desi este firesc pentru orice companie sa faca ceea ce este necesar pentru a-si proteja interesele - si nici Gabriel Resources nu face exceptie - vom lua act de orice decizie luata de Guvernul sau Parlamentul Romaniei. Compania va furniza toate informatiile necesare pentru ca oamenii sa poata lua o decizie in deplina cunostinta de cauza. Decizia finala va apartine, fara discutie, Guvernului si Parlamentului Romaniei si, in ultima instanta, cetatenilor Romaniei"”, se arată în comunicatul citat de HotNews.

Gabriel Resources a anunțat miercuri că va da în judecată statul român în cazul în care proiectul Roșia Montană va fi respins de Parlament, relatează B1 TV.

Astfel, compania va cere despăgubiri de până la 4 miliarde dolari.

În cazul în care camera inferioară respinge proiectul, vom merge mai departe cu notificarea formală de litigiu comercial pentru multiple încălcări ale tratatelor internaționale de investiții pentru o sumă de până la 4 miliarde de dolari", a afirmat Jonathan Henry, intr-un interviu pentru cotidianul canadian The Globe and Mail.

"Cazul nostru este foarte puternic și îl vom aduce în atenția publică astfel încât eforturile României de a atrage investiții străine vor suferi foarte mult", a precizat Henry.

Potrivit cotidianului canadian, declarațiile lui Victor Ponta au determinat prăbușirea cotației acțiunilor Gabriel Resources.

Acţiunile Gabriel Resources s-au prăbuşit luni cu până la 70% la bursa din Toronto, după ce au deschis la 1,1 dolari canadieni pe unitate.

Marți, acțiunile companiei au închis la 65 de cenți canadieni, în condițiile în care în 2010 și 2011, când compania se aștepta la o aprobare iminentă a proiectului, se tranzacționau la maxime de 8 dolari.
 

Citeşte mai multe despre:   statul roman