Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriel Sandu, Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru și Gheorghe Ștefan au fost arestați în dosarul Microsoft

Gabriel Sandu, Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru și Gheorghe Ștefan au fost arestați în dosarul Microsoft

Un articol de: B1 TV - 29 Oct 2014, 08:06
Gabriel Sandu, Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru și Gheorghe Ștefan au fost arestați în dosarul Microsoft Eveniment

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan au fost arestaţi în dosarul licenţelor Microsoft de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cei doi oameni de afaceri şi primarul din Piatra Neamţ se află în arestul poliţiei capitalei, însă fostul minsitru Gabriel Sandu nu s-a predat , aşa că poliţiştii de la urmăriri au plecat în căutarea lui. După patru ore, fostul ministru a ajuns în custodia Poliţiei.

Cei patru inculpaţi din dosarul Microsoft ajung în arest preventiv după ce magistraţii Inaltei Curti de Casaţie şi Justiţie le-au dat câştig de cauză procurorilor DNA care au cerut arestarea lor preventivă. Gabriel Sandu, Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru au plecat de la sediul ICCJ după ce le-au expirat ordonanţele de reţinere. Şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost arestat pentru 30 de zile.

În referatul în care au susţinut propunerea de arestare preventiva, procurorii DNA au dezvaluit o adevarata retea de trafic de influenta înfiintata în dosarul Microsoft. Şpaga era pe măsură, nu mai putin de 17,5 milioane de euro care ar fi urmat să ajungă în buzunarele celor 4.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, este acuzat de luare de mită şi spălare de bani. Banii primiţi cu titlul de mită - 1.800.000 de euro, erau pentru a trece cu vederea deficienţele din contract şi pentru a aproba plăţi aferente unui act adiţional.

Însă Gabriel Sandu ar mai fi primit alţi 2.700.000 de euro în 2009, pentru a se asigura că contractul va fi încheiat în continuare cu toate actele adiţionale. Banii mergeau la spălat în loc sigur. un off shore deschis în anul 2009 în Elveţia. Din referatul procirorilor reiese că Sandu a fost interceptat în mai multe rânduri.

Gheorghe Ștefan este acuzat de trafic de influență şi spălare de bani , după ce şi-ar fi exercitat influenţa asupra lui Gabriel Sandu, precum şi a unor persoane din Guvern şi din 2 ministere pentru a se asigura că firmele celor 4 îşi vor adjudeca contractul de licenţiere Microsoft din anul 2009.

Sumele de bani au fost transferate în contul firmei DD LAND OIL CORPORATE LTD - firmă aparţinând lui , persoană ce face parte din cercul relaţional al inculpatului Gheorghe Ştefan şi care a acceptat tranzacţionarea acestei sume prin contul DD LAND OIL CORPORATE LTD la solicitarea lui , un alt apropiat al inculpatului Gheorghe Ştefan. La baza plăţilor au stat contracte comerciale ce atestă operaţiuni comerciale fictive şi care au avut rolul de a disimula provenienţa şi circuitul sumelor de bani.

Omul de afaceri Dorin Cocoş este acuzat de spălare de bani şi complicitate la trafic de influenţă. El este cel care a stabilit, potrivit procurorilor, cum urmau să se împartă mita. în anul 2009, în baza înţelegerii prealabile cu Gheorghe Ştefan şi Sandu Gabriel, a pretins suma de 9.000.000 de euro pentru el, suma de 3.996.360 euro pentru Gheorghe Ştefan, suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul Gabriel Sandu, toate acestea pentru a-şi exercita influenţa asupra lui Gabriel Sandu, se arată în referatul DNA.

Nicolae Dumitru este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. În acest dosar, DNA a mai cerut avize pentru urmarirea penala a înca 8 foşti miniotri - senatorii aerban Mihailescu oi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu oi Adriana Țicău.

Citeşte mai multe despre:   Dorin Cocos,   gheorghe stefan,   dosarul microsoft