Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriela Firea a primit o amendă uriașă de la judecători. Ce greșeală a făcut Primarul General

Gabriela Firea a primit o amendă uriașă de la judecători. Ce greșeală a făcut Primarul General

Un articol de: -
Foto: Aktual24 Eveniment

Tribunalul București a amendat-o pe Gabriela Firea pentru că nu a pus în aplicare mai multe decizii definitive ale instanțelor legate de planul urbanistic general, informează realitatea.net.

Decizia nu este definitivă, iar Primăria Municipiului București a anunțat deja că o va ataca. Dacă aceasta va fi menținută, Primarul General va plăti o amendă de 20% pe zi din salariul brut pe economie, adică 8.700 de lei pe lună.

Totul în contextul în care arhitectul-șef al Capitalei, Adrian Bold, și Direcția Juridică din Primărie ar refuza, de ani de zile, să despăbugească mai mulți bucureșteni ale căror terenuri private au fost încadrate abuziv drept spații verzi publice în Planului Urbanistic General (PUG) al Capitalei.

”Municipalitatea va uza de calea de atac in termenul prevazut de lege. Subliniem faptul ca, prin Decizia civila nr. 1283/ 07.03.2016 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, instanta de recurs a admis exceptia lipsei calitatii procesual pasive a Municipiului Bucuresti prin Primarul General, prin urmare Primarul General nu are calitate in acest dosar.

Amenda la care se  face referire a fost aplicata pentru neexecutarea sentintei nr. 5930/22.09.2015, devenita irevocabila prin decizia nr. 1283/07.03.2016, prin care CGMB a fost obligat sa emita o hotarare de incadrare urbanistica aferenta terenului in suprafata de 1838 mp din Soseaua Gh. Ionescu Sisesti, nr. 273, Sector 1. (...) Prin urmare, Primarul General al Municipiului Bucuresti, prin aparatul de specialitate, respectiv Directia Generala Dezvoltare Urbana, a facut demersurile necesare in vederea punerii in executare a hotararii judecatoresti mentionate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București.

CITEȘTE ȘI CÂNTAREA PRIMĂRIEI: Antena 3 dedică o întreagă emisiune Gabrielei Firea! "Imagini nemaivăzute din biroul..."/ "Un interviu așa cum nu ați mai văzut." Și alte nevăzute...

Citeşte mai multe despre:   amenda,   Gabriela Firea
 
 
 
Loading...