Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriela Firea, despre lucrările pentru Pasajul Piața Sudului: "Consider că termenul de 30 octombrie este inacceptabil"

Gabriela Firea, despre lucrările pentru Pasajul Piața Sudului: "Consider că termenul de 30 octombrie este inacceptabil"

Un articol de: - 26 Apr 2017, 16:09
Gabriela Firea, despre lucrările pentru Pasajul Piața Sudului: "Consider că termenul de 30 octombrie este inacceptabil" foto: Aktual 24 Eveniment

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus miercuri că noul termen pe care l-a dat constructorul pentru finalizarea Pasajului de la Piața Sudului, adică 30 octombrie, este inacceptabil și că dacă nu se va reveni asupra acestui termen se va vedea obligată să înceapă demersurile pentru rezilierea contractului.

"Consider că termenul exprimat în ultima corespondență de către constructor este inacceptabil, și anume 30 octombrie. Asta ar însemna să se mai lucreze în ritm de melc toată vara, iar în septembrie, când se vor relua școlile, practic să nu avem acest pasaj gata. Este de neacceptat și am anunțat asocierea de constructori că, în cazul în care nu vor reveni asupra acestui termen și nu vor accelera ritmul lucrărilor, am început deja demersurile studiind contractul pentru rezilierea voluntară a acestuia. Ne permite atât legislația, cât și termenii contractuali", a spus Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Aceasta a mai spus că un termen potrivit pentru terminarea lucrărilor pentru pasaj ar fi data de 15 iulie.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

"Maximum ce am accepta pentru a nu rezilia contractul ar fi la mijlocul lunii iulie, să spunem un 15 iulie", a explicat primarul general.

În ceea ce privește informația potrivit căreia începând de sâmbătă s-ar relua circulația pe un fir de mers dus-întors prin Pasajul Piața Sudului, primarul a precizat că a aflat neoficial despre acest lucru.

"Am înțeles și eu, mi s-a transmis nu oficial, că sâmbătă se va putea relua circulația pe un fir de mers dus și unul întors prin pasajul Piața Sudului, dar având în vedere că legislația nu permite în acest moment să se realizeze recepții parțiale, practic ar fi răspunderea constructorului pentru acest acces la pasajul Piața Sudului pe un fir dus și pe un fir întors. Așa am înțeles neoficial, nu am primit un document oficial. Noi așteptăm finalizarea în integralitatea sa a acestui obiectiv. Am înțeles că în luna iunie-mai au de primit două instalații care, după evaluarea pe care am făcut-o ieri împreună cu specialiști în domeniu, mi s-a transmis că nu poate dura mai mult de o lună partea de implementare și finalizare a acestui proiect", a spus Firea.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea