Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriela Firea, după criticile pe primite în urma declarațiilor privind organizarea de evenimente în centrul Capitalei: Nu cedez! Voi face ordine în acest domeniu

Gabriela Firea, după criticile pe primite în urma declarațiilor privind organizarea de evenimente în centrul Capitalei: Nu cedez! Voi face ordine în acest domeniu

Un articol de: - 06 Iul 2016, 17:35
Gabriela Firea, după criticile pe primite în urma declarațiilor privind organizarea de evenimente în centrul Capitalei: Nu cedez! Voi face ordine în acest domeniu Foto: facebook.com/gabifirea Eveniment

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le răspunde celor care o critică după ce a declarat că evenimentele organizate în weekend nu ar trebui să blocheze circulația din centrul Bucureștiului, informează DCNews.ro.

Edilul șef a declarat că zona zero a capitalei va fi evitată dacă se va constata că unele evenimente pot fi organizate și în alte locuri.

"Va exista o analiză a fiecărei solicitări în parte. Dacă se constată că un concert, de pildă, nu poate fi organizat decât în Piaţa Constituţiei, vom acorda autorizarea. Dacă însă vedem că nu există niciun impediment ca evenimentul să se desfăşoare în alte spaţii identificate în Capitală - Arena Naţională, platoul Romexpo, alte locaţii potrivite şi accesibile -, atunci vom evita zona zero", a declarat Firea.

Aceasta a precizat că "în pofida presiunilor din ultimele zile", Primăria Generală va introduce criterii selective privind autorizarea evenimentelor desfăşurate în aer liber în zona zero a Capitalei.

"Una este când închidem circulaţia pe Bd. Kiseleff pentru parada de Ziua Naţională a României şi alta e când blocăm acelaşi bulevard pentru câteva zeci de persoane care joacă tenis sau baschet. Putem juca tenis sau baschet şi în parc sau în alte zone ale oraşului" a spus primarul general.

Deși a primit numeroase critici în ultimele zile din cauza acestor afirmații, Gabriela Firea anunță că nu cedează și că va ”face ordine în acest domeniu”.  

"Nu m-am referit niciodată la relocarea evenimentelor de genul: Street Delivery, Femei pe Mătăsari, Color Run, Maratonul Internaţional Bucureşti, Semimaratonul Internaţional Bucureşti sau Marşul Bicicliştilor. Nu se pune problema interzicerii evenimentelor care se desfăşoară în Centrul Vechi, la Muzeul Satului sau la Muzeul Ţăranului Român. Am văzut că se fac presiuni foarte mari pentru a reveni la modul haotic în care se autoriza organizarea evenimentelor în zona zero a Capitalei. Nu cedez! Voi face ordine în acest domeniu, pentru că eu am obligaţia să ţin cont şi de nemulţumirile multor bucureşteni, nu doar de supărarea unora dintre organizatorii de evenimente", a spus Gabriela Firea.

 

Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Primarul Capitalei,   critici