Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriela Firea: O ploaie de asemenea intensitate se repetă o dată la 20 de ani

Gabriela Firea: O ploaie de asemenea intensitate se repetă o dată la 20 de ani

Un articol de: - 30 Iun 2016, 17:42
Foto: sokant.ro Eveniment

În cadrul Comandamentului pentru situații de urgență, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat că o ploaie de o intensitate așa mare, se înregistrează o dată la 20 de ani.

"Specialiștii noștri au precizat că (...) a fost o ploaie care se întâmplă o dată la 20 de ani. Am avut precipitații de 40,5 litri pe metru pătrat în 45 de minute. Această intensitate de ploaie se repetă o dată la 20 de ani. De aceea am avut de-a face cu acumulări foarte importante de apă în mai multe zone ale Capitalei", a spus ea.

Primarul General al Capitalei a declarat că vor fi evaluate toate pagubele produse de furtună. De asemenea, ea a precizat că se vor lua măsuri de remediere în regim de urgență, notează agerpres.ro

"Potrivit raportului pe care l-am primit, (...) situația este pe cale de a se remedia, în mare parte, în Capitală, dar mai sunt utilaje care lucrează, atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru desfundarea unor subsoluri blocate din cauza precipitațiilor abundente", a precizat edilul.
Zonele în care s-au înregistrat cele mai mari acumulări de apă au fost Calea Știrbei, bd. Mihalache, bd. Titulescu, Calea Griviței, str. Mitropolit Andrei Șaguna (sector 1); str. Râmniceanu, bd. Eroilor (sector 5), Calea Giulești, Splaiul Independenței (sector 6).

Gabrielea Firea a reiterat importanța unui program de toaletare și îngijire a arborilor din Capitală. Afirmația primarului vine în contextul în care pe strada str. Roma un copac a căzut peste două autoturisme.

"Traficul a fost restricționat între bulevardul Iancu de Hunedoara și strada Washington. Acest copac a avut aviz de toaletare și ar fi căzut în sarcina ADP sector 1 să procedeze la toaletarea acestui copac. Primarul sectorului 1 s-a aflat la fața locului, voi discuta, după acest comandament, cu domnia sa, pentru a vedea care sunt despăgubirile care se impun, care vor intra în sarcina ADP sector 1, după ultimele evaluări", a declarat primarul.

Ca o măsură de precauție, Firea a cerut ca toate șantierele din Capitală să fie foarte bine semnalizate pentru a nu exista accidente. Primarul a  mai adăugat că toate panourile publicitare din București trebuie verificate pentru a nu exista accidentări din cauza căderii acestora.

În discursul susținut, edilul capitalei a mai aminitit și de situația de la Spitalul CF 2, care are subsolul inundat, apa având o adâncime de 10 cm.

"Au mai fost două spitale din Capitală afectate: Spitalul Filantropia și Spitalul Panduri Burghele, care de asemenea au fost afectate la nivel de subsol", a precizat Firea.

La Comadamentului de urgență de miercuri seară au fost convocați șefii operatorilor de salubritate, Apa Nova, Poliția Locală, ALPAB, Administrația Străzilor, Luxten, Direcția de mediu din PMB și ASSMB.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Stiri Bucuresti,   inundatii
 
Loading...