Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primăria Capitalei, anunţ major: Proiectul de 10 milioane de euro, care va transforma Bucureștiul, a fost aprobat. Când va demara

Primăria Capitalei, anunţ major: Proiectul de 10 milioane de euro, care va transforma Bucureștiul, a fost aprobat. Când va demara

Un articol de: B1.ro - 21 Apr 2018, 22:19
Primăria Capitalei, anunţ major: Proiectul de 10 milioane de euro, care va transforma Bucureștiul, a fost aprobat. Când va demara Eveniment

Anunţ important pentru bucureşteni.
Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului a aprobat un proiect în valoare de nu mai puţin de 10 milioane de euro, care prevede realizarea pistelor de biciclete în Bucureşti-Ilfov, pe o distanţă de 67 de kilometri. 
Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) precizează că execuţia primului lot, de 63,5 km, ar putea demara în luna iunie.

"În ceea ce priveşte traseele pietonale şi pentru biciclete Bucureşti-Ilfov, a fost aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanţă de 67 km, proiect în valoare de 10 milioane de euro care va fi demarat anul acesta.
În total, vor exista 240 de km de piste pentru biciclete în Bucureşti, iar construirea acestora va continua şi în anul următor. Potrivit HCGMB nr. 61/21.02.2018, proiectul cuprinde patru trasee, pe o distanţă de 63,5 km, ocupând o suprafaţă totală de aproximativ 201.000 mp. Este o primă etapă dintr-un proiect mai amplu, de 240 km. Execuţia primului lot, de 63,5 km, poate demara în luna iunie a acestui an", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Cele patru trasee sunt: Traseul 1- Piaţa Victoriei- Bd. Aviatorilor- Bd. Beijing- strada Nicolae Caranfil- Sos. Pipera- strada Alexandru Şerbănescu- Bd. Aerogării- DN1- Piaţa Presei Libere- Şos. Kiseleff- Bd. Constantin Prezan; Traseul 2- Piaţa Victoriei- Bd. Iancu de Hunedoara- Şos. Ştefan cel Mare- Şos. Mihai Bravu; Traseul 3- Calea Victoriei- Bd. Regina Elisabeta- Splaiul Independenţei- Bd. Naţiunile Unite; Traseul 4- Piaţa Libertăţii- Piaţa Constituţiei- Bd Unirii- Bd. Decebal- Bd. Basarabia- Stadionul Naţional.

În prezent, Primăria Capitalei se află în etapa de obţinere a avizelor, iar pistele vor fi realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje.

"De asemenea, Primăria Capitalei urmăreşte introducerea unui sistem de transport public cu biciclete (crearea de staţii de închiriere, parcări şi achiziţionarea de biciclete pentru utilizare de către public care se materializează în anul 2018 prin acordarea a 30.000 de vouchere pentru locuitorii Capitalei)", se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, Primarul General Gabriela Firea a solicitat direcţiilor de specialitate din cadrul PMB accelerarea demersurilor pentru implementarea sistemului de transport alternativ în Capitală.

"Ne dorim ca mersul cu bicicleta să devină un mijloc de transport uzual în Capitală. Printre demersurile pe care municipalitatea le întreprinde în această perioadă se numără şi demararea procedurii de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru realizarea unei reţele de piste de biciclete pe o suprafaţă de 100 km, printr-o convenţie încheiată cu Ministerul Mediului şi prin care se alocă 10 milioane de euro pentru realizarea acestui obiectiv. Intenţia PMB este de a acoperi axele Nord-Sud şi Est-Vest", a declarat Gabriela Firea, potrivit comunicatului. 
 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   PMB,   Ministerul Mediului