Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gafă de proporții la Turda. Oficialii i-au comemorat de Ziua Eroilor pe militarii sovietici, nu pe cei români / O femeie susține că va depune plângere la MApN (VIDEO)

Gafă de proporții la Turda. Oficialii i-au comemorat de Ziua Eroilor pe militarii sovietici, nu pe cei români / O femeie susține că va depune plângere la MApN (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Mai 2020, 09:45
Gafă de proporții la Turda. Oficialii i-au comemorat de Ziua Eroilor pe militarii sovietici, nu pe cei români / O femeie susține că va depune plângere la MApN (VIDEO) Eveniment

Reprezentanții autorităților civile și militare de la Turda au făcut o gafă de proporții, joi, de Ziua Eroilor, la Turda. Au confundat cimitirele, astfel că au fost depuse coroane de flori și s-au oferit onoruri militare la mormintele soldaților sovietici, nu la cele ale românilor, susține Actual de Cluj. Una dintre persoanele prezente a anunțat că, ca urmare, va depune o plângere la Ministerul Apărării Naționale.
 

Gafă de proporții. Oficialii din Turda i-au omagiat pe militarii sovietici, nu pe cei români

 

La eveniment au luat parte zeci de cadre militare. În respectarea cutumelor, coroane de flori și onoruri militare au fost prezentate în cinstea celor căzuți la datorie. Mai mult decât atât, un preot militar a vorbit despre eroii români care au plecat dintre noi. Ei, bine, toate acestea s-au desfășurat în fața unui monument dedicat soldaților sovietici.

O serie de persoane au sesizat gafa, iar una dintre ele, care coordonează mai multe campanii ce vizează conservarea și reabilitarea Cimitirului Eroilor Români, a anunțat că va depune plângere la MApN. Una peste alta, la finalul slujbei de pomenire, reprezentanții autorităților au încercat să repare greșeala și au mutat coroanele depuse pe parcela dedicată eroilor români.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Cum au marcat președintele Iohannis și premierul Orban Ziua Eroilor

 

Încă de acum un secol, România marchează Ziua Eroilor odată cu Înălțarea Domnului, iar momentul presupune praznice de pomenire în bisericile, mănăstirile, cimitirele și troițele de pretutindeni, în amintirea celor care au făcut sacrificiul suprem pentru națiune, credință și libertate.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au transmis o serie de mesaje cu această ocazie, iar șeful statului, care este comandantul suprem al forțelor armate, potrivit Constituției, a depus și o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I al Capitalei. La eveniment au mai participat Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, vicepremierul Raluca Turcan și Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru.

„Eroii noştri rămân de-a lungul timpului adevărate simboluri ale abnegaţiei, curajului şi simţului datoriei. Prin sacrificiul lor, servesc drept modele de urmat pentru tinerele generaţii, lăsând în urmă o lecţie a dăruirii de sine pentru un ideal suprem, acela de a ne servi patria”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în mesajul său dedicat Zilei Eroilor.

Cât despre mesajul premierului Ludovic Orban, acesta sună în felul următor: „Omagiem sacrificiul lor înălțător și le păstrăm vie amintirea prin ceremoniile intrate în tradiție cu acest prilej. O rugăciune, un gând, o lumânare aprinsă în memoria lor, grija față de morminte și monumentele comemorative ridicate în cinstea lor sunt modul nostru de a ne exprima astăzi recunoștința față de ceea ce eroii neamului au făcut cu gândul la generațiile care aveau să le urmeze. (...) Consider însă că dovada cea mai mare de respect față de toți acești eroi este ca noi, la rândul nostru, să-i atragem pe tineri să cunoască istoria și să aprecieze exemplul de dăruire și curaj al celor care s-au jertfit pentru idealurile românilor. Cu arma în mână pe câmpul de luptă sau din frigul și întunericul temnițelor în care au fost închiși pentru că au militat pentru libertate și democrație, eroii secolelor și deceniilor trecute au avut grijă de viitorul țării”.

Citeşte mai multe despre:   Ziua Eroilor