Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu: Fundaţia Alexandrion a decernat premii pentru lucrări de excepție în arte, istorie și arhitectură

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu: Fundaţia Alexandrion a decernat premii pentru lucrări de excepție în arte, istorie și arhitectură

Un articol de: B1 TV - 04 Dec 2014, 13:01
Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu: Fundaţia Alexandrion a decernat premii pentru lucrări de excepție în arte, istorie și arhitectură Eveniment
Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu a avut loc la Palatul Mogoşoaia. S-au decernat premii pentru cultură şi istorie, iar în cadrul evenimentului organizat de fundaţia Alexandrion Grup au fost invitate personalităţi de marcă de pe scena culturală românească, dar şi cunoscuţi oameni de afaceri. Organizatorii au anunţat că, de acum, prestigiosul eveniment va avea loc anual.

Fundaţia Alexandrion a decernat premii pentru lucrări de excepţie în toate artele, în cercetarea istoriei şi în arhitectură. Fundaţia Alexandrion a contribuit şi la editarea Bibliei de la Bucureşti şi a sponsorizat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pentru olimpiadele de la Atena, Beijing şi Londra.

„Susţinem arta, produsul s-a întors în istorie spre economie, din economie spre cultură lucru care l-a dorit întotdeauna Constantin Brâncoveanu, să se uite către artă. România nu are nevoie să importe modele, a avut în anii trecuţi”, a afirmat directorul Alexandrion Group, Nawaf Salameh.

Premiile Constantin Brâncoveanu vor fi acordare în fiecare în de acum înainte şi vor fi reprezentate de o lucrare originală a sculptorului Ioan Bolborea. De asemenea, premiile vor consta şi într-o sponsorizare sau o contribuţie pentru un proiect, fie editarea unei cărţi, fie pentru o cercetare, fie pentru o lucrare artistică.

Printre laureaţi din acest an s-au numărat profesorul universitar Ion Ghinoiu, istoricul literar Ionel Oprişan sau scriitorul Nicolae Breban.

La prima ediţie a premiilor, Preafericitul Patriarh Daniel s-a bucurat de un premiu special, menit a sublinia contribuţia sa la sărbătorirea anului dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu 2014