Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gala Societăţii Civile îşi decernează premiile pe 9 iunie, la Opera Naţională Bucureşti

Gala Societăţii Civile îşi decernează premiile pe 9 iunie, la Opera Naţională Bucureşti

Un articol de: - 26 Mai 2011, 13:27
Gala Societăţii Civile îşi decernează premiile pe 9 iunie, la Opera Naţională Bucureşti Eveniment

Cel mai amplu eveniment care promovează activitatea sectorului non-profit din România, Gala Societăţii Civile, îşi decernează premiile în data de 9 iunie, pe scena Operei Naţionale Bucureşti. Evenimentul are loc începând cu ora 20:00.   

Ajunsă la a IX-a ediţie, sub umbrela Galei Societăţii Civile se desfăşoară în prezent Competiţia anuală, Bursa de vlountariat, Adoptă un ONG si Comunicatori pentru societatea civilă.

În competiţia anuală sunt premiate cele mai bune proiecte desfăşurate de organizaţii neguvernamentale, grupuri de iniţiativă, sindicate sau persoane fizice, punând astfel în valoare şi aducând un plus de vizibililitate celor mai bune iniţiative civice.

Anul acesta au fost înscrise în competiţie 193 de proiecte implementate în anii anteriori, care au atras fonduri în valoare de aproximativ 17 milioane de euro.

Vezi participanţii şi proiectele înscrise în competiţie

În competiţie s-au putut înscrie asociaţii, fundaţii, grupuri de iniţiativă şi persoane fizice. Proiectele eligibile sunt cele care s-au finalizat cel târziu în ianuarie 2011 şi care au rezultate cuantificabile şi demonstrabile, exceptând proiectele înscrise la ediţiile anterioare ale evenimentului cu aceeaşi perioadă de desfăşurare.

Jurizarea

Evaluarea proiectelor înscrise în cadrul Galei Societăţii Civile, ediţia 2011, s-a desfăşurat în două etape, exclusiv online. Prima etapă de jurizare a avut loc în perioada 1 aprilie – 15 aprilie şi a avut în vedere evaluarea şi notarea proiectelor din cadrul fiecărei secţiuni ale categoriilor competiţiei (A, B, C şi D), stabilindu-se astfel ierarhia din cadrul fiecărei secţiuni şi a premiilor din cadrul acestora.

A doua etapă de jurizare a avut loc între 18 aprilie şi 2 mai şi a presupus evaluarea şi notarea proiectelor câştigătoare ale Premiului I din cadrul secţiunilor Categoriilor A şi B, de către toţi membrii juriului de la toate categoriile competiţiei, pentru stabilirea câştigătorului Marelui Premiu al Galei Societăţii Civile 2011.

Din juriu au facut parte numerosi experti, consultanti si jurnalisti. Printre aceştia s-au numărat Robert Turcescu, moderatorul emisiunii „Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV şi Vlad Petreanu, realizatorul emisiunii „X-Press”, de la acelaşi post de televiziune.  

Vezi lista completă a juriului şi regulamentul competiţiei

Competiţia Gala Societăţii Civile şi-a construit notorietatea de-a lungul celor opt ediţii, care au implicat în medie peste 100 de organizaţii din sectorul neguvernamental şi non-profit. Festivitatea de acordare a premiilor reprezintă un prilej şi un loc de întâlnire între cel de-al treilea sector şi reprezentanţii sectorului public şi privat.

Citeşte mai multe despre:   premii,   Robert Turcescu,   proiecte