Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Galați: 12 doctoranzi pe bani europeni, dați în judecată de Universitatea Dunărea de Jos

Galați: 12 doctoranzi pe bani europeni, dați în judecată de Universitatea Dunărea de Jos

Un articol de: - 21 Sep 2015, 11:20
Galați: 12 doctoranzi pe bani europeni, dați în judecată de Universitatea Dunărea de Jos Foto: stiridinvest.ro Eveniment

Universitatea Dunărea de Jos din Galați a dat în judecată 12 doctoranzi care au primit burse pe bani europeni, dar nu și-au dat doctoratul.

Instituția încearcă să își recupereze paguba, după ce cheltuielile făcute cu doctoranzii nu au mai fost decontate de UE.

Proiectul accesat în 2007 a oferit pentru 165 de tineri posibilitatea de a beneficia de burse doctorale generoase - între 1.800 şi 2.200 de lei pe lună - stagii internaţionale decontate, participări la conferinţe naţionale şi internaţionale plătite, un laptop, totul pe bani europeni, notează digi24.ro.

În schimbul bursei, tinerii au semnat un contract prin care se obligau ca, la finalul celor trei ani de studiu, să-şi susţină lucrarea de doctorat.

35 de studenți nu au făcut acest lucru, iar UE nu a mai decontat banii, astfel că tinerii trebuie să returneze sumele primite.

Douăzeci dintre ei au ajuns la o mediere cu universitatea, iar alți 12 sunt chemați în instanța pentru returnarea sumelor care pot ajunge, în cazul unora, la 80.000 de lei.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   bani europeni