Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Galați, acest oraş de frontieră a devenit o uşă din spate către bogăţiile Uniunii Europene”. Scandal de proporții privind cetățenia română vândută pentru mii de ucraineni și ruși

„Galați, acest oraş de frontieră a devenit o uşă din spate către bogăţiile Uniunii Europene”. Scandal de proporții privind cetățenia română vândută pentru mii de ucraineni și ruși

Un articol de: - 06 Iul 2016, 18:09
„Galați, acest oraş de frontieră a devenit o uşă din spate către bogăţiile Uniunii Europene”. Scandal de proporții privind cetățenia română vândută pentru mii de ucraineni și ruși Foto: cotidianul.ro Eveniment

Biroul Teritorial pentru Cetăţenie Galaţi ar avea legătură cu o reţea infracţională transfrontalieră de falsificarea de paşapoarte pentru cetăţeni ucraineni şi ruşi.

Scopul acesteia reprezintă faptul că aceştia să poată lucra în Marea Britanie, cel puțin acest lucru îl susține publicația britanică The Times, potrivit Adevărul.

Ancheta a fost declanțată la jumătatea lunii iunie.

Această rețea infracțională ar fi transformat cu ajutorul autorităților române, în cetățeni comunitari mii de ruși și ucraineni pe baza unor acte false.

Agenţia Naţională pentru Cetăţenie a avut o reacție cu privire la aceste acuzații, precizând că unele dintre acestea se confirmă, însă altele sunt eronate.

„Jurnalista Katarina Kravtsova a fost singura persoană vizată şi s-a identificat un dosar, aflat doar în faza de proceduri, nicidecum finalizat, pe un nume apropiat. A fost declinat structurilor de cercetare penală competente în vederea stabilirii veridicităţii documentelor şi eventual pentru identificarea reţelei care ar fi putut contribui la emiterea acestora”, a declarat Gelu Mugurel Dascălu, purtătorul de cuvânt al ANC, potrivit sursei citate.

Jurnalista Katarina Kravtsova care a realizat articolul din The Times precizează că gruparea încasa 1.000 de lire sterline pentru a distribuirea unui pașaport românesc.

Cu ajutorul acestui pașaport, cel care îl achiziționa putea să lucreze în orice stat membru al Uniunii Europene.

Grigori Volkov este un individ cu şapte cetăţenii, care este prezentat de jurnaliştii britanici drept creierul reţelei infracţionale.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Foto: The Sun

„Sub privirile complicilor săi, Grigori Volkov le-a împărţit pachete de documente celor care au plătit să obţină cetăţenie română, ilegal, pentru a-şi îndeplini visul unei vieţi în Marea Britanie, Germania sau Italia”, a scris reporterul britanic. „Acest oraş de frontieră (N.R.: Galaţi) a devenit o uşă din spate către bogăţiile Uniunii Europene”, a spus jurnalista.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   ancheta,   Rusia