Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un gălățean declarat mort acum 19 ani trăiește și e internat la Socola

Un gălățean declarat mort acum 19 ani trăiește și e internat la Socola

Un articol de: B1.ro - 20 Oct 2018, 18:18
Un gălățean declarat mort acum 19 ani trăiește și e internat la Socola Eveniment

Un bărbat de 39 de ani din Galaţi a dispărut în 1999, iar autoritățile l-au declarat decedat, crezând că a fost victima unui accident. În tot acest timp, bărbatul era internat la Institutul de Boli Psihice Socola din Iaşi. După 15 ani s-a produs minunea: reprezentanții institutului au reușit să demonstreze în instanță că omul este viu.

În 1999, bărbatul a fost dat dispărut de către familie. Poliţia din Ilfov a crezut că l-a identificat în persoana unei victime a unui accident de tren, informează Adevărul.

Familia l-a înmormântat, după ce a primit un certificat de deces eliberat de Starea Civilă de la Galaţi.

Însă personalul Institutului de Boli Psihice Socola și-a dat seama că bărbatul e viu și internat acolo. După ani buni, reprezentanții instituției au reușit să obțină pe cale judecătorească certificatul de deces al gălățeanului, acum în vârstă de 57 de ani. 

Din 2016, Institutul de Boli Psihice Socola încearcă să obţină actele de identitate ale bărbatului de la Starea Civilă din Galaţi, astfel încât acesta să poată fi repus în drepturi. 

"Săptămâna viitoare, un jurist de la primărie va merge la Iaşi pentru a obţine hotărârea judecătorească în original, pe baza căreia să poată fi eliberate documentele persoanei respective", au precizat reprezentanţii Primăriei Galaţi.
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   Stiri Iasi,   Socola