Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un bloc din Galaţi se scufundă într-un lac subteran de fecale

Un bloc din Galaţi se scufundă într-un lac subteran de fecale

Un articol de: B1.ro - 30 Oct 2018, 16:29
Un bloc din Galaţi se scufundă într-un lac subteran de fecale Foto: Apă Canal Eveniment

La începutul lunii octombrie, în zona centrală a oraşului Galaţi au fost identificate tasări grave ale terenului, trotuarele s-au fisurat şi în pereţii apartamentelor din două scări ale blocului B8 au apărut crăpături care au îngrozit proprietarii. Primăria Galaţi a dispus anchete sociale în vederea unei eventuale mutări a locatarilor, acţiune care a fost amânată până când se vor finaliza expertizele pentru care municipalitatea plăteşte circa 180.000 de lei, informează Adevărul. 

Societatea publică de utilităţi Apă Canal SA Galaţi a închis conducta magistrală de apă din zonă şi a montat o conductă supraterană provizorie. 

Analizele făcute atât de experţii angajaţi de Primărie, cât şi de către angajaţii Apă Canal SA au relevat că în zona care se surpă din centrul oraşului se află, sub pământ, o imensă zonă în care s-a adunat un adevărat lac de apă uzată şi de fecale. 

”La momentul prelevării probelor, cu ocazia forajelor executate în imediata apropiere a blocului B8, acestea aveau miros persistent, caracteristic apelor uzate menajere”,  a transmis Apă Canal SA, pentru Adevărul.

Asociaţia de proprietari nr. 197 a transmis pentru Adevărul că amploarea fenomenului arată că există infiltraţii uriaşe de dejecţii şi de apă în subteran, cu mult peste cantitatea generată doar de locuitorii din blocul B8. În schimb, directorul general al Apă Canal SA, inginerul Gelu Stan, a declarat că la acest bloc problemele sunt de foarte multă vreme, vina aparţinând în întregime asociaţiei. El a mai spus că pe 16 octombrie, adică după constatarea agravării situaţiei, la comanda fermă a asociaţiei 197, Apă Canal SA a curăţat subsolul blocului B8 de dejecţiile infiltrate din instalaţiile individuale avariate. La subsol exista un strat de peste o jumătate de metru de dejecţii şi apă uzată, cantitatea evacuată fiind de câteva zeci de tone.
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati