Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Galați: Un sfert din unitățile de învățământ din județ nu au autorizații sanitare

Galați: Un sfert din unitățile de învățământ din județ nu au autorizații sanitare

Un articol de: - 07 Sep 2015, 14:50
Foto: timpul.md Eveniment

O sută de unități de învățământ din cele 436 existente în județul Galați nu au autorizații sanitare fie că nu au apă curentă, fie că spațiile sunt prea mici pentru numărul total de elevi. Un alt motiv este lipsa dotărilor din grupurile sanitare, informează Mediafax.

Dintre acestea, 82 de astfel de instituții se găsesc în mediul rural, autorizația lipsind din cauză că acestea nu sunt dotate cu apă, conform datelor oferite, luni, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

"Un număr de 48 sunt neautorizate din motiv că nu au apă curentă sau probele sunt necorespunzătoare, iar alte motive sunt: spaţii degradate sau improprii desfăşurării actului de învăţământ; grupuri sanitare degradate; dotări sanitare insuficiente; lipsa grupurilor sanitare proprii - adică sunt unităţi care au încă, şi în secolul 21, toaletele în fundul curţii; iluminatul natural insuficient; săli cu suprafeţe mici la grădiniţe", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Valentin Boldea.

Situația se schimbă în muncipiul Galați, unde există 18 școli neautorizate.

În principal, cauzele pentru care acestea nu au obținut autorizarea sunt acelea că nu au volumul necesar de aer funcționării sau iluminatul natural nu este suficient, precum și lipsa dotărilor la grupurile sanitare sau lipsa circuitelor funcţionale corespunzătoare la blocul alimentar. Există și grădinițe situate la paterul unor blocuri.

Deși nu dețin avize sanitare, școlile pot funcționa pe baza răspunderii de către conducerea acestora, activitatea lor fiind suspendată atunci când se pune în pericol sănătatea copiilor sau a cadrelor didactice.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   scoli
 
Loading...