Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Galațiul mai tare ca Nepalu': TEMPLU pentru maimuțe în valoare de 500.000 euro! Alo, DNA!...

Galațiul mai tare ca Nepalu': TEMPLU pentru maimuțe în valoare de 500.000 euro! Alo, DNA!...

Un articol de: - 11 Mai 2017, 18:01
Eveniment

Autoritățile din Galați au amenajat la grădina zoologică o casă pentru maimuțe care a costat o jumătăte de milion de euro, metrul pătrat fiind mai scump decât pentru o locuință obișnuită. Surpriză însă: nici picior de maimuță nu e în zonă, deși s-ar fi presupus că însuși Regele Maimuțelor ar fi urmat să locuiască într-o casă de asemenea valoare.

Mai mult, edilii vor bani și pentru amenajări, in conditiile in care in casa pentru maimute nu sta nicio maimuță!

535.000 de euro au fost achitați pentru adăpostul respectiv, mai scump decât o casă dedicată oamenilor, informeaza Ziare.com via ProTV.

75% din sumă a fost achitată de Ministerul Mediului, iar restul din bugetul local al Consiliului Județean. Construcția ocupă 1.500 de metri pătrați, iar autoritățile încă mai vor bani pentru amenajare.

"Va trebui să montăm crengi de copaci, frânghii, platforme. Trebuie acoperită podeaua cu un material, fie cauciuc, fie lemnos, astfel încât să amortizeze căderile maimuțelor, trebuie făcute platforme pentru odihnă și pentru hrănire, atât la interior, cât și la exterior", a explicat Mădalin Șerban, directorul Grădinii Zoologice Galați.

Per total se ajunge la 700 de euro metru patrat construit, comparativ cu o vilă de lux destinată oamenilor, unde costurile se ridică la maximum 500 de euro.

Cu toate acestea, casa pentru maimuțe fără maimuțe este o "prioritate pentru Consiliul Județean Galați", după cum a declarat Ionuț Negru, purtătorul de cuvânt al instituției.

El a argumentat că se caută "între 350.000 și 400 de mii de lei", pentru că respectiva construcție să poată deveni un adevărat loc de atracție.

Maimuțe Grădina Zoologică încă nu are, vor fi procurate la final, probabil ca să justifice cheltuielile de-un absurd absolut. Nu le invidiați doar pe maimuțe: vulpile aceluiași lăcaș au cuști de 1000 euro/metrul pătrat! Și în general, modernizarea grădinii Zoologice din Galați, a cărei inaugurare s-a făcut în 2015 a costat 4 milioane de euro.


 

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   Gradina Zoologica,   frauda
 
Loading...