Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment GATA! S-a dat LEGE! Ce se va întampla de acum înainte cu PENSIA! Veste IMPORTANTĂ pentru PENSIONARI!

GATA! S-a dat LEGE! Ce se va întampla de acum înainte cu PENSIA! Veste IMPORTANTĂ pentru PENSIONARI!

Un articol de: B1.ro - 20 Aug 2019, 11:10
Eveniment

Vești noi pentru toți pensionarii din România! Au apărut noi reguli, și anume, pensionarii vor beneficia de o facilitate specială, având posibilitatea de a-și cumpăra vechime pentru anii în care nu au cotizat la sistemul public de pensii.

ULTIMA ORĂ! "ALEXANDRA MĂCEȘANU TRĂIEȘTE. PROBELE VOR TRIMITE ANUMITE PERSOANE LA PUȘCĂRIE". ANUNȚUL FĂCUT DE FAMILIA TINEREI (GALERIE FOTO)

Cumpărarea vechimii pentru pensie aferentă perioadelor de cotizație nesaigurate este prevăzută de Legea nr. 127/2019, privind sistemul public de pensii, publicată pe 9 iulie în Monitorul Oficial.Intrarea în vigoare a repsectivului act normativ se va face, însă, abia în anul 2021, conform Fanatik.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ...

Noua prevedere stipulează că oricine are un stagiu de cotizare de minimum 10 ani va putea cumpăra vechime însă nu mai mult de 5 ani. În plus, din momentul intrătii în vigoare, la un astfel de mecanism va putea apela, practic, orice persoană.

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! METODA PRIN CARE MIHAI CONSTANTINESCU VA FI SCOS DIN COMĂ, DE CĂTRE MEDICI. NU E GLUMĂ!

„Orice persoană care a realizat un stagiu minim de cotizare de cel puțin 10 ani se poate asigura în sistemul public de pensii în baza unui contract de asigurare socială. Aliniatul 3 spune că în sistemul public de pensii se poate încheia contract de asigurare socială și pentru perioadele de timp de maximum 5 ani anteriori lunii încheierii contractului, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare în sistemul public de pensii.

Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuției de asigurări sociale, în cazul contractului de asigurare socială prevăzut la alin. (3), sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data dobândirii capacității de muncă și data încheierii contractului de asigurare socială. Perioada pentru care se încheie contractul de asigurare facultativă prevăzut la alin. (3) constituie stagiu de cotizare și se valorifică pentru obținerea unei pensii potrivit prezentei legi, se arată în textul noii legi prin care pensionarii vor avea posibilitatea de a cumpăra vechimea corespunzătoare anilor în care nu au cotizat la sistemul public de pensii.

Citeşte mai multe despre:   pensionari
 
 
 
Loading...