Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Studiu. Fundația Bill și Melinda Gates: Pandemia de COVID-19 a distrus 25 de ani de progrese la nivel global

Studiu. Fundația Bill și Melinda Gates: Pandemia de COVID-19 a distrus 25 de ani de progrese la nivel global

Un articol de: Beatris Ionita - 15 Sep 2020, 10:53
Studiu. Fundația Bill și Melinda Gates: Pandemia de COVID-19 a distrus 25 de ani de progrese la nivel global Sursa Foto: Instagram Eveniment

Lumea a regresat cu 25 de ani din cauza pandemiei de COVID-19, se constată în cel mai recent raport al fundației Bill și Melinda Gates.

Din cauza răspândirii noului coronavirus, dezvoltarea globală a încetinit sau chiar a regresat în anumite cazuri, ceea ce însemnă că pentru zeci de milioane de oameni s-au accentuat inegalitățile sociale și de gen, bolile și sărăcia. Potrivit studiului, multe dintre obiectivele ONU de dezvoltare durabilă au fost afectate.

"Este un regres imens. Raportul urmărește progresele anuale în ceea ce privește obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite, adică reducerea sărăciei și îmbunătățirea sănătății generale. În ultimul an, aproape fiecare dintre acești indicatori globali a regresat. Pe lângă scăderea ratelor de imunizare, care sunt prezentate în raport ca „25 de ani de ani de regres în lume, în 25 de săptămâni”, a crescut nivelului sărăciei și a problemelor financiare cauzate de pandemie, care provoacă inegalități" a spus Bill Gates, co-președinte al fundației și un important filantrop în Sănătate și Dezvoltare globală, într-un scurt filmuleț în care vorbește despre concluziile raportului, relatează euractiv.com. 

Mortalitatea infantilă și în rândul copiilor, sănătatea maternă, sustenabilitatea financiară a agriculturii, lupta cu virulul HIV, cu tuberculoza, incidența malariei, accesul la educație, egalitatea dintre sexelor, accesul la toalete și apă curată, sunt toți indicatori de dezvoltare la nivel global care au scăzut sau n-au mai progresat în 2020, prima dată în ultimele decenii. Două dintre ele sunt deosebit de îngrijorătoare: rata globală a imunizării și rata sărăciei absolute, avertizează studiul, potrivit qz.com.

Pandemiei i-a luat în jur de 25 de săptămâni ca să distrugă  25 de ani de dezvoltare, se mai arată în raport. 

 

 

 

Vor fi necesari câțiva ani ca lumea să ajungă înapoi, la nivelului începutului anului 2020

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

 

Într-un interviu pentru BBC, Bill Gates a declarat că un vaccin eficient va fi gata până la începutul anului 2021, însă el a subliniat că acesta ar trebui să fie accesibil și țărilor mai sărace. Cu toate acestea vor fi necesari câțiva ani pentru a redresa situația. 

"Este imperativ să oprim pandemia. Acest lucru ne readuce la discuția despre vaccinuri, care este singurul instrument capabil să facă posibil acest scenariu. Apoi trebuie să ne asigurăm că restaurăm serviciile, chiar cele pentru copiii care au ratat aceste vaccinări. Chiar dacă facem tot posibilul pentru toate aceste lucruri - vaccinul, restaurarea serviciilor cu ajutorul generozității țărilor bogate, tot va dura doi-trei ani doar pentru a reveni la începutul anului 2020", a spus Gates. 

Gates a spus că este încrezător că pandemia se va termina și că lumea și va relua progresele către obiectivele globale.

„Fie că ne ia doi ani, fie chiar trei, credem că vom depăși acest lucru și vom reveni pe drumul cel bun”, a mai spus Gates.

Citeşte mai multe despre:   Bill Gates,   Pandemie