Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gaura de ozon ocoleşte România, se află deasupra Arcticii

Gaura de ozon ocoleşte România, se află deasupra Arcticii

Un articol de: B1 TV - 30 Mar 2011, 09:25
Gaura de ozon ocoleşte România, se află deasupra Arcticii Foto: bizchannel.ro Eveniment
Gaura de ozon care ar fi trebuit să ajungă deasupra României rămâne la Polul Nord. Chiar cercetătorul care a evaluat traseul norului, a evaluat că situaţia s-a schimbat, iar meteorologii anunţă şi ei că populaţia nu este în pericol, acum, din cauza stratului de ozon.

„România nu este afectată de gaura de ozon în următoarele 10 zile. Pot afirma cu grad mare de siguranţă. Acum nu exită motive de îngrijorare în România” declară liniştit acelaşi cercetător care în urmă cu o zi avertiza că gaura din stratul de ozon este cea mai mare de până acum.

Contactat de B1 Tv, Markus Rex, un om de ştiinţă de la Institutul pentru Cercetări Polare, a precizat că gaura de ozon se află deasupra Arcticii.

După ce s-a consultat cu meteorologii români, ministrul Mediului, este convins că populaţia nu va fi expusă la radiaţii ultraviolete periculoase.

„Am luat legătura cu Agenţia Naţională pentru Meteorologie, şi colegii m-au liniştit, conform tuturor măsurătorilor, nu există niciuun pericol”, a spus ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ozonul funcţionează ca un filtru, în absenţa lui, razele ultraviolete fac mult rău oricărei forme de viaţă de pe Terra.

Medicii ne atentionează că o expunere prelungită la ultraviolete poate provoca boli de piele, în unele cazuri chiar forme de cancer. Ne sfătuiesc să purtăm pălării cu boruri largi, umbrele, haine în culori deschise cu mânecă lungă şi să folosim creme cu protecţie ultravioletă.

Gaura de ozon este consecinţa poluării provocate de om.

În România, oraşele cele mai afectate de poluare sunt Bucureşti, Timişoara, Alba, Arad, Sebeş. Numai în Bucureşti sunt 400 de tone de praf pe kilometru pătrat, de 2,5 ori mai mult decât limita admisă.

Gaura de ozon ocoleşte România