Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gelu Diaconu: "Îl declar oficial pe Orlando Teodorovici al doilea cel mai mare mincinos din PSD, după Liviu Dragnea!" (FOTO)

Gelu Diaconu: "Îl declar oficial pe Orlando Teodorovici al doilea cel mai mare mincinos din PSD, după Liviu Dragnea!" (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 24 Noi 2018, 14:29
Gelu Diaconu: "Îl declar oficial pe Orlando Teodorovici al doilea cel mai mare mincinos din PSD, după Liviu Dragnea!" (FOTO) Eveniment

Gelu Ştefan Diaconu lansează o serie de critici dure la adresa ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici! Într-o postare pe Facebook, fostul director ANAF demontează toate minciunile Guvernului şi a PSD arătând cum rectificarea pozitivă prezentată de ministrul 'Discotecă' este o mare minciună.

Gelu Diaconu îl numeşte pe Teodorovici drept al doilea cel mai mare mincinos al PSD de după Liviu Dragnea, arătând cum acesta promite atragerea de 5,2 miliarde de euro din fonduri europene până la finalul anului în condiţiile în care România a atras doar 6 miliarde de euro.

Acesta mai denunţă faptul că guvernanţii trec bani imaginari şi la venituri şi la cheltuieli ca să creeze impresia unei rectificări pozitive, dar în realitate zece ministere au pierdut bani ca să poată fi acoperite salariile şi pensiile.

Redăm mai jos integral postarea lui Gelu Diaconu:

Il declar oficial pe Orlando Teodorovici al doilea cel mai mare mincinos din PSD, dupa Liviu Dragnea!

Aveti mai jos demontarea tehnica a minciunii privind rectificarea bugetara.

Rezumatul minciunii: 
Orlando si PSD ne zic ca vom atrage 5,2 mld euro (fonduri europene) pana in decembrie. Si, pur si simplu, trec din pix acesti bani imaginari atat la cheltuieli cat si la venituri, ca sa creeze iluzia unei rectificari pozitive. Pentru a intelege dimensiunea si tupeul acestor corupti, la sfarsitul lui septembrie Romania atrasese 6,17 miliarde euro intre 2014-septembrie 2018.

Explicatia pe larg (de urmarit cu tabelul in fata):

296 mld lei ar însemna în PIB-ul și asa "umflat" la 949 mld lei o pondere a veniturilor bugetare în PIB de 31,2%!!!Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Având în septembrie 2018 aceiași pondere în PIB ca în 2017, pentru a obține pe medie anuala 31,2 % ar trebui ca în trimestrul lV sa crească veniturile la 36,4% din PIB adică cu vreo 5,2%!!![(31,2-29,9=1,3) x4 trimestre=5,2]

În cifre absolute, am avea o creștere de la 251,8 mld lei în dec 2017 la 296 md lei la sfârșitul acestui an.

Adica, o creștere anuala de 44,2 md lei, adică de cca 20% și asta în condițiile în care în primele trei trimestre veniturile au crescut cu 13,6%. Deci în ultimele trei luni din an vor trebui realizate 91 md lei, fata de media trimestriala de 68 md. Imposibil!!!

DE FAPT, la un PIB de 949 md lei (umflat iarăși cu 4 md lei, fata de rectificarea din septembrie) dacă am aplica ponderea optimista de 29,9%, presupunând ca ea va rămâne la același nivel (ceea ce nu se va întâmpla pentru ca s-au redus taxele), se pot obține venituri bugetare de max 283 md lei.

Cum însă ponderea corecta în PIB care se va realiza (sarcina fiscala este mai redusa în 2018 decât în 2017) va fi de cca. 28,6%, veniturile totale vor fi de cca 271 md lei. Și asta în condițiile în care au devalizat de lichidități companiile de stat!!! Pentru ca veniturile de natura strict fiscala scad dezastruos ca pondere din PIB!

Restul de pana la 296 mld lei cat spun ei ca vor face venituri e MINCIUNA LUI ORLANDO, "jonglata" din cifrele fondurilor europene trecute si la cheltuieli si la venituri imaginare atrase.
Realizați minciuna?

Marea majoritate a presei, probabil mufati la binefacerile propagandei PSD-iste au prezentat balbele lui Orlando și ale altora. Felicitari celor care au pus sub semnul indoielii aceasta dezinformare.

Doar "gugustiucii" preiau ca atare, pe nemestecate, cifrele lui Orlando și mincinoșii de la PSD, adică 99,(9)% dintre cei care au opinii în spațiul public despre buget.

Iar "specialiștii" din opoziție icnesc din greu sa explice și ei cate ceva!!!

Mincinoșii din MFP, asa cum au făcut în ultimii doi ani, mizează pe faptul ca pana la publicarea (tocmai în luna aprilie 2019!) execuției bugetare la 31 dec 2018, marii analiști din mass-media nu vor compara execuția cu cifrele anterior planificate.

Așadar, rămâne cum am stabilit: ambele rectificări făcute anul acesta au fost făcute "din pix". Nici vorba de o evoluție pozitiva a veniturilor fiscale în raport de creșterea PIB-ului.

PS: Daddy, cu toți procurorii și milițienii din România nu ma veți opri în a prezenta ADEVĂRUL! Stii tu la ce ma refer.

 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   ANAF,   Gelu Diaconu,   Liviu Dragnea,   PSD