Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gelu Voican Voiculescu, despre titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române” primit de la Iohannis: Decizia este normală. Mă număr printre cei aproximativ 3000 de determinanți (VIDEO)

Gelu Voican Voiculescu, despre titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române” primit de la Iohannis: Decizia este normală. Mă număr printre cei aproximativ 3000 de determinanți (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 10 Sep 2015, 12:01
Gelu Voican Voiculescu, despre titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române” primit de la Iohannis: Decizia este normală. Mă număr printre cei aproximativ 3000 de determinanți (VIDEO) Foto: Cotidianul Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis face decorări controversate pe bandă rulantă. Administraţia Prezidenţială a anunţat că şeful statului a acordat titlul de luptător pentru Victoria Revoluţiei Române pentru 505 persoane. Printre acestea se numără Gelu Voican Voiculescu care a fost acuzat de CNSAS că ar fi colaborat cu securitatea, iar dosarul său este încă pe rolul instanţei.

Gelu Voican Voiculescu a declarat însă pentru B1 TB că decizia este normală.

"Este vorba despre o ordonață de urgență,  95 din 29 decembrie 2014,  prin care se completază legea 341 și se înființează o nouă categorie de luptători cu rol determinanat. Și ăștia sunt primii 513 din această nouă categorie. Vor fi până înspre 2-3 mii de determinanți, iar eu mă număr printre ei.

Conform ordonanței de urgență, preșdintele trebuia să dea această titularizare și atât", a declarat Gelu Voican Voiculescu.

Decorat a fost şi Florentin Scalețchi, fostul preşedinte al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului  care a fost  condamnat la şase ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Potrivit procurorilor DNA,în cursul anului 2005, în calitate de preşedinte al OADO, Florentin Scaleţchi ar fi pretins de la o persoană, care ulterior l-a denunţat, suma de 20.000 de euro. (Detalii AICI)

După apariţia materilalelor legate de numele controversate de pe lista lui Iohannis, a apărut şi precizarea din partea preşedinţiei.

Conform documentației transmise Administrației Prezidențiale, procedura s-a desfășurat la nivelul instituțiilor abilitate de lege. Aceasta include analiza dosarelor personale, iar decizia acordării acestui titlu, în urma verificărilor, revine în totalitate Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 și Comisiei parlamentare a revoluționarilor din Decembrie 1989. (Detalii AICI)

Gelu Voican Voiculescu: Mă număr printre determinanții Revoluției Române


Citeşte mai multe despre:   revolutie,   CNSAS