Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gen. Alexandru Grumaz: Asistăm astăzi la deschiderea unei noi trilaterale, București-Varșovia-Washington. Acum se spune, aceștia sunt cei doi piloni ai NATO pe flancul estic, fără doar și poate (VIDEO)

Gen. Alexandru Grumaz: Asistăm astăzi la deschiderea unei noi trilaterale, București-Varșovia-Washington. Acum se spune, aceștia sunt cei doi piloni ai NATO pe flancul estic, fără doar și poate (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Mai 2021, 20:25
Gen. Alexandru Grumaz: Asistăm astăzi la deschiderea unei noi trilaterale, București-Varșovia-Washington. Acum se spune, aceștia sunt cei doi piloni ai NATO pe flancul estic, fără doar și poate (VIDEO) foto: Facebook @ Alexandru Grumaz Eveniment

Alexandru Grumaz, general locotenent în rezervă, s-a arătat de părere că Summitul Formatului București (B9) marchează deschiderea unei noi trilaterale, România-Polonia-SUA, și că noul plan de acțiune pe care îl vor elabora partea română și cea poloneză privind Parteneriatul Strategic bilateral, pentru perioada 2021-2025, vine să consolideze flancul estic al NATO.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Asistăm astăzi la deschiderea unei noi trilaterale, București-Varșovia-Washington, a declarat gen. Alexandru Grumaz în contextul Summitului B9

 

„Eu am să continui ce a spus domnul ministru Diaconescu și am să citesc în altă cheie, care se adaugă Trilateralei România-Polonia-Turcia. Asistăm astăzi la deschiderea unei noi trilaterale, București-Varșovia-Washington. Prin acest plan 2021-2025, Parteneriat Strategic cu Polonia, asistăm de fapt la consolidarea flancului estic. Acum se spune, aceștia sunt cei doi piloni ai NATO pe flancul estic, fără doar și poate. Țineți minte un lucru – la ora actuală, este o confruntare tacită între Statele Unite și Rusia în ceea ce privește energia și eliberarea traseelor de energie de către Statele Unite, asta prin Inițiativa celor Trei Mări”, a declarat gen. Alexandru Grumaz, luni, pe B1 TV, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu.

Întrebat cât de mare și reală e amenințare pe care o prezintă Rusia și de ce a fost ales acest moment pentru organizarea Summitului B9, Alexandru Grumaz a explicat: „Asta este numai ceea ce vedem noi pe scenă. În spatele cortinei sunt discuții despre cum evoluează evenimentele în Ucraina, în Marea Neagră, în Marea Azov – și în principal în Marea Azov, pe care Rusia vrea să o ocupe. Rusia duce o politică neoimperială. E clar că dialogul și cooperarea cu partenerii din vecinătatea estică este extrem de importantă, inclusiv pentru Statele Unite și vă spun de ce – pentru că Statele Unite investește în inițiativa de descurajare europeană peste 7 miliarde de dolari, care înseamnă, haideți să vă dau un exemplu, numai 130 de milioane la Câmpia Turzii”.

 

Citeşte mai multe despre:   Summitul B9,   Alexandru Grumaz,   SUA,   Polonia