Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Generalul-maior Iulian Berdilă, întrevedere cu noul atașat militar al SUA la București

Generalul-maior Iulian Berdilă, întrevedere cu noul atașat militar al SUA la București

Un articol de: Irina Mina - 02 Sep 2020, 18:20
Generalul-maior Iulian Berdilă, întrevedere cu noul atașat militar al SUA la București Foto: Facebook / Forţele Terestre Române Eveniment

Generalul-maior Iulian Berdilă, a avut o întrevedere miercuri, 2 septembrie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, cu noul atașat militar al Statelor Unite ale Americii la București, colonelul Keith A. Derbenwik, potrivit unui anunț făcut pe Facebook.

”Pe timpul discuţiilor au fost trecute în revistă priorităţile cooperării bilaterale, au fost prezentate obiectivele prioritare ale Forţelor Terestre, punându-se accent pe instruirea în comun şi dezvoltarea capabilităţilor. A fost, de asemenea, subliniată importanţa prezenţei aliate în cadrul comandamentelor NATO multinaţionale din România”, se precizează în text.

Totodată, generalul-maior Iulian Berdilă a evidenţiat rolul României ca pilon de stabilitate şi descurajare în regiunea Mării Negre. Acesta a menţionat „că rezultatele cooperării bilaterale, care vizează domeniul terestru din ultimii ani, constituie o placă turnantă care a permis dezvoltarea ulterioară a cooperării şi în alte domenii”.

 

Citeşte mai multe despre:   Fortele Terestre Romane