Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment “Generaţia cu cheia de gât”, cu Sanda Nicola: Actorul Paul Ipate, despre rolurile sale

“Generaţia cu cheia de gât”, cu Sanda Nicola: Actorul Paul Ipate, despre rolurile sale

Un articol de: - 27 Mar 2011, 15:25
“Generaţia cu cheia de gât”, cu Sanda Nicola: Actorul Paul Ipate, despre rolurile sale Foto: b1.ro Eveniment
Duminică de la ora 12.00, B1 TV a transmis o nouă ediţie a emisiunii “Generaţia cu cheia de gât”, prezentată de Sanda Nicola. Invitatul emisiunii a fost actorul român Paul Ipate, care a vorbit despre rolurile sale în piese de teatru şi în filme şi despre copilăria în comunism.

Deşi nu este angajat al unui teatru, actorul a interpretat nenumărate roluri pe scenele româneşti: „Să încep cu „A fost odată în Brooklyn”, după care a fost “Chiriţa of Bârzoieni” şi “Ferdinand al VIII-lea”, după “Ferdinand al VIII-lea” a fost la Casandra “Trilogie belgrădeană” (…)". La acestea se adaugă rolurile sale în filme precum „Hârtia va fi albastră”, „California Dreamin’” sau „Portretul luptătorului la tinereţe”.

Întrebat dacă se simte cu adevărat împlinit, actorul a răspuns: „Chiar nu sunt împlinit pe toate planurile. Doar că eu aşa sunt, nu sunt omul care să sa mulţumească şi să zică: Gata! De aici încolo nu mai fac nimic, mă simt împlinit. Întotdeauna vrei mai mult”.

Paul Ipate la "Generaţia cu cheia de gât"


Vorbind despre amintirile sale din perioada comunistă, Paul Ipate spune: „Tatăl meu a fost militar. Şi-mi aduc aminte cum a venit în casă, erau nişte emoţii foarte mari în familia mea tocmai din cauză că tata era militar. Mama nu-l văzuse de ceva timp, adică a trecut ceva timp de cînd a început revoluţia şi până a ajuns tata acasă”.

Actorul povesteşte o anecdotă legată de copilăria sa, când purta cheia de gât: „Am crescut cu cheia de gât pentru că am pierdut-o odată pe cea din buzunar şi atunci ai mei au zis: Ţi-o punem de gât. Şi am pierdut-o şi pe cea de la gât. Cheia era pusă pe un şnur cu tricolorul României. (...) Şi de data asta stăteam şi mă jucam cu ea pe deget, era iarnă şi mi-a căzut în zăpadă. L-am aşteptat pe tata în faţa uşii (...) şi pe urmă am venit cu o propunere: cheia o să o găsesc că la un moment dat se va topi zăpada, nu?”.

Cum a făcut "pipi cu cheia de gât" actorul Paul Ipate


Citeşte mai multe despre:   B1,   actor ,   comunism