Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Generaţia cu cheia de gât”, cu Sanda Nicola: Cântăreţul Bogdan Negroiu, despre muzica sa

„Generaţia cu cheia de gât”, cu Sanda Nicola: Cântăreţul Bogdan Negroiu, despre muzica sa

Un articol de: - 10 Apr 2011, 13:48
Eveniment

 Duminică de la ora 12.00, B1 TV a difuzat o nouă ediţie a emisiunii „Generaţia cu cheia de gât”, prezentată de Sanda Nicola. Invitatul din această săptâmână a fost Bogdan Negroiu, solistul trupei El Negro, care a vorbit despre muzica sa şi despre copilăria în perioada comunistă.

Întrebat ce oferă publicului său, Bogdan Negroiu a spus: „Cred că e o stare. O stare de solidaritate.”

Mesajele promovate în muzica lui Negroiu îndeamnă publicul la gândire şi la o ieşire din starea generală de conformism: „Să nu mai luăm lucrurile aşa cum sunt. Mi se pare că e o obişnuinţă să trăim în nişte repere pe care le-au fixat alţii. (...) Îmi place să cred că oamenii, după ce ascultă o piesă de la El Negro, încep să se gândească la versuri şi nu doar la rimă”.

Bogdan Negroiu la „Generaţia cu cheia de gât”


Vorbind despre copilăria sa în perioada comunistă, Bogdan Negroiu spune: „Pentru mine, toată perioada comunistă mi se pare ceva groaznic (...). Dincolo de clasicele cozi, mucenicii mâncaţi pe întuneric şi Marin Preda citit la lumânare, pentru mine e un minus. Oricât m-as strădui că iau acea perioadă ca pe ceva constructiv, nu pot...”.

Artistul îşi aminteşte cum a trăit această perioadă „cu cheia de gât, şi în cutia poştală, şi sub preş, cu anunţul „cheie sub preş”.

 
Bogdan Negroiu, despre copilăria în comunismCiteşte mai multe despre:   cantaret,   artist