Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Geoană: România nu poate accepta restricţionarea circulaţiei forţei de muncă în UE

Geoană: România nu poate accepta restricţionarea circulaţiei forţei de muncă în UE

Un articol de: - 20 Aug 2013, 20:52
Geoană: România nu poate accepta restricţionarea circulaţiei forţei de muncă în UE Eveniment

România trebuie să combată ferm orice încercare de limitare a libertății circulației forței de muncă în Europa, susține senatorul PSD Mircea Geoana, care consideră că propunerea ministrului olandez al Muncii este inacceptabilă.

”Prounerea - instituirea unui cod de alertă privind circulația forței de muncă - este cu atât mai dezamăgitoare cu cât vine din partea unui lider al Partidului Muncii din Olanda. Camuflarea acestei propuneri sub forma unei critici la adresa exploatării forţei de muncă ieftine, care ar provoca diferenţe salariale mari nu poate ascunde faptul că măsura instituirii unui Cod de Alertă are rolul de a lovi în libertatea circulaţiei forţei de muncă", declară Mircea Geoană.

Acesta susține că măsurile menite să îmbunătățească tratamentul aplicat muncitorilor migranți legali ar trebuie să constituie o precoupare onestă vizavi de acest subiect.

În calitate de senator al României, Mircea Geoană adresează un apel Comisiei Europene să dezavueze orice iniţiative de acest tip care lovesc într-unul din pilonii comunităţii europene.

Uniunea Europeană ar trebui să instituie un ”cod portocaliu” privind circulația forței de muncă în spațiul comunitar, susține și cere ministrul olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Mircea Geoana,   UE,   restrictii