Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Teodor Meleşcanu confirmă o evaluare a diplomaţilor: Nu există nicio listă. Va fi analizată şi activitatea ambasadorului George Maior la Washington

Teodor Meleşcanu confirmă o evaluare a diplomaţilor: Nu există nicio listă. Va fi analizată şi activitatea ambasadorului George Maior la Washington

Un articol de: - 17 Mar 2018, 13:56
Teodor Meleşcanu confirmă o evaluare a diplomaţilor: Nu există nicio listă. Va fi analizată şi activitatea ambasadorului George Maior la Washington Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Eveniment

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a confirmat sâmbătă că a primit o scrisoare de la premierul Viorica Dăncilă prin care se începe evaluarea ambasadorilor şi consulilor români prezenţi în străinătate.

Şeful diplomaţiei româneşti a ţinut să precizeze că o astfel e evaluare se face anual, iar la cea din prezent nu va exista nicio ordine privind primul evaluat şi aşa mai departe.

"Nu există nicio listă de ambasadori, nici primul, nici al doilea, este vorba de o cerere pentru evaluarea activității ambasadelor și asta înseamnă implicit și a șefilor de misiuni care răspund de activitatea diplomatică în exterior. E o chestiune care la noi se face anual, fiecare ambasada la sfârșitul anului transmite un raport de activitate în decursul lunii ianuarie și pe această bază cererea doamnei prim-ministru a fost de a face o evaluare foarte clară a modului în care s-au desfășurat activitățile în oficiile diplomatice, urmând ca după aceea să se ajungă la anumite concluzii", a spus Meleșcanu la Antena3.

Întrebat despre ultima evaluare făcută lui George Maior și cât de bună este ea, Meleșcanu a spus că nu a văzut evaluarea respectivă, dar şi activitatea acestuia va fi analizată.

"Nu, nu am văzut această evaluare. Noi acum evaluăm anul 2017. Nu pot să vă spun evaluările precedente fiindcă nu îmi începusem mandatul. Dar acum facem această evaluare pe absolut toate oficiile diplomatice ale României", a răspuns ministrul Meleșcanu. 

Întrebat de dezvăluirile apărute în spaţiul public legat de activitatea lui George Maior ca şef al SRI, Meleşcanu a precizat că el ca ministru evaluează activitatea lui Maior ca ambasador şi nu acţiunile din precedentele poziţii deţinute.
 

Citeşte mai multe despre:   Teodor Melescanu,   George Maior