Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Horia Georgescu, despre anumite mesaje primite de la conducerea SRI: "Eu am perceput această declarație ca pe o amenințare, că sunt mort sau că urmeaza să fiu mort"

Horia Georgescu, despre anumite mesaje primite de la conducerea SRI: "Eu am perceput această declarație ca pe o amenințare, că sunt mort sau că urmeaza să fiu mort"

Un articol de: Sebastian Pricop - 17 Apr 2019, 14:12
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Eveniment

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, susţine că a perceput anumite mesaje primite de la fosta conducere a SRI, din care făcea partea George Maior, drept nişte ameninţări cu moartea.

"Eu am perceput această declarație ca pe o amenințare, că sunt mort sau că urmeaza să fiu mort. Cuvântul „necrologic” este elocvent. Mi-a mai transmis mesaje de amenințare prin terți. Eu îi răspund că, dacă tipul ăsta de abordare este folosit până la 10 dimineața, am de ce să mă tem și să îmi pun întrebări. Dacă este după ora 10, nu mai știi cine vorbește: Johnnie sau Walker (Blue Label). Chiar dacă e la Washington, unde nu-l vede nimeni din România, e penibil să te duci la unele întâlniri abia stând pe picioare", a arătat Horia Georgescu, într-un interviu pentru Newsweek.

Aceste declaraţii vin în contextul în care George Maior le-a spus parlamentarilor din Comisia SRI că la întâlniri cu Georgescu rubrica necrologică. Comisia SRI a considerat, însă, că "această informație are un caracter peiorativ, mincinos și ironic”.

De asemenea, Horia Georgescu a răspuns, în cadrul acestui interviu, şi la întrebarea privind jurnaliştii care participau la întâlniri cu conducerea SRI

"Nu am văzut niciun jurnalist acolo unde am participat eu. Singura persoana din mediul privat pe care am văzut-o în sediile SRI, respectiv la acele evenimente de care faceți vorbire, era Mihaela Nicola", a arătat Georgescu.

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii va prezenta în perioada următoare, în baza documentelor şi stenogramelor aflate la comisie, un raport privind "funcţionarea binomului SRI - DNA", a anunţat, marţi, Claudiu Manda, preşedintele comisiei.
 

Citeşte mai multe despre:   Horia Georgescu,   SRI,   George Maior
 
 
 
Loading...