Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A început procesul lui Gheorghe Dincă: Acesta e acuzat de uciderea Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu

A început procesul lui Gheorghe Dincă: Acesta e acuzat de uciderea Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu

Un articol de: Andreea Bodolea - 22 Mai 2020, 15:19
A început procesul lui Gheorghe Dincă: Acesta e acuzat de uciderea Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu Eveniment

În această săptămână, la Tribunalul Olt, a început procesul lui Gheorghe Dincă, acuzat de uciderea a două adolescente. Acolo a dat ochii și cu familia Luizei Melencu, una dintre cele două fete pe care este acuzat că le-a ucis. El este acuzat de răpirea, violarea și uciderea a două fete minore, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. La apariţia lui Dincă, bunica Luizei, neagră de supărare a strigat : „Vreau să-i văd fața în scârbă, mi-a luat copilul, m-a nenorocit”.

 

Rudele Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu au reacționat dur

 

Familiile celor două fete au fost susținuți de mai mulți oameni plini de compasiune care s-au adunat miercuri dimineață în fața tribunalului din Olt. La apariția criminalului, familiile celor două copile au fost puternic afectate. Cele două familii trăiesc un coșmar care durează de un an de zile, zi de zi, noapte de noapte. Mama și bunicii Luizei au reacționat dur atunci când Gheorghe Dincă a coborât din duba poliției:  „Să-i văd fața de scârbă. Mi-a luat copilul, m-a nenorocit!”, a strigat bunica, în timp ce Stelian Iordache, soțul ei, a încercat să se apropie de criminal, să-l privească în ochi. Însă din păcate a fost oprit de către jandarmi.  „Voi aveți copii acasă? Cum vă simțiți? Noi suferim de un an și ceva. Să fiți și voi două minute în sufletele noastre! Unde ați fost când trebuia să vă faceți datoria? Unde ați fost?”, a răbufnit bunicul Luizei. „Nu mai există niciun Dumnezeu pe pământul ăsta. Dacă exista, fata mea era acum aici, Dumnezeu o apăra. Praful să se-aleagă de ei!“, a spus, cu lacrimi în ochi, bunica Luizei.

Gheorghe Dincă a fost adus în fața instanței de la tribunalul Olt pentru a i se decide soarta, fiind acuzat de crimă, privare de libertate și profanare de cadavre.Inițial acesta ar fi trebuit să fie audiat prin videoconferință după cum anunțaseră sursele juridice însă a fost scos din penitenciar. Ștefan Risipițeanu a fost adus și el la tribunal fiind acuzat că este complicele lui Gheorghe Dincă și că ar fi violat-o pe Luiza. Ultima decizie o va avea Curtea de Apel din Craiova iar decizia de astăzi nu va fi una definitivă.

 

Părinții fetelor și Gheorghe Dincă vor reluarea anchetei

 

Părinții Alexandrei Măceșanu dar și cei ai Luizei Melencu au cerut prin avocații lor refacerea dosarului deoarece aceștia sunt convinși că probele nu sunt concludente și că există inadvertențe grave.  „E un dezastru! Avem trimisă în judecată o persoană pentru o faptă care nu există. Dacă nu dovedești moartea cuiva, cum poți să pedepsești pe cineva? Luiza, legal, nu este decedată”, a declarat la Realitatea Plus Tonel Pop, avocatul familiei Melencu. Mama fetei este în continuare convinsă că fata ei a fost traficată și tot ce mai vrea este aflarea adevărului. „Nu vreau nimic de la statul român, decât atât, să ne spună adevărul. Să îmi spună unde e Luiza. Nu vreau aberații. Imaginea cu fiica mea înainte de răpire mi-a rămas în minte. Vreau să știu ce s-a întâmplat cu adevărat. Jur că voi lupta pentru a afla adevărul, pentru că Luiza nu merita asta”, a declarat femeia.

Gheorghe Dincă spune că anchetatorii „l-au păcălit” și cere reluarea anchetei de la început.

Citeşte mai multe despre:   Luiza Melencu,   Alexandra Macesanu,   Gheorghe Dinca